Mardin’in Midyat ilçe Kaymakamı Tekin Dundar ve Belediye Başkanı Veysi Şahin, Sanayi ve Ortaçarşı semt pazarında Kovid-19 tedbirlerini denetledi.

Dundar ve Şahin, pazar alanını gezerek alınan tedbirleri denetledi ve pazar esnafıyla sohbet etti.

Kaymakam Dundar, "esnaf tam kapanma sürecinde, özellikle üretici esnafımızın ürünlerinin çıktığı bu süreçte, hem mağdur olmaması hem de vatandaşlarımızın taze sebze, meyve imkânına ulaşması açısından, bugün 8 Mayıs ve önümüzdeki 15 Mayıs Cumartesi günleri halk pazarlarımız pandemi tedbirleri altında faaliyetlerini sürdürecek. Bugün Belediye Başkanımızla ve ilgili arkadaşlarımızla hem pazarcı esnafımıza hem de, vatandaşlarımızı ziyaret ettik. İnşallah bu mübarek günlerde bu pandemi sürecinde sağlıklı bir şekilde atlatıp hem çiftçimizin hem de vatandaşımızın güzel kaliteli ürünlere kavuşmasını hem de çiftçimizin ürünün ve emeğinin karşılığını almasını sağlamak adına bizde, her zaman buradayız, vatandaşımızın yanındayız. Herkese hayırlı Ramazanlar hayırlı Bayramlar diliyorum.” Diye konuştu.

Başkan Şahin ise zabıta ekipleri tarafından düzenli olarak denetimlerin yapıldığını, maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda esnaf ve vatandaşların uyarıldığını kaydederek, “görüldüğü gibi izdiham yok. Gerek Belediye ekiplerimiz, gerekse de Emniyet güçlerimiz güzel bir tedbir almışlar. Özellikle hijyen konusunda belediyemiz maske olsun, dezenfektan olsun vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını Pazar girişlerinde karşılamakta.  Bu vesileyle tüm Midyatlıların Ramazan Bayramını kutluyorum. Hayırlı pazarlar diliyorum.” Dedi.

Denetimlere, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, Başkan yardımcısı Masum Cengiz ve Zabıta Müdürü Ahmet Bayar eşlik etti.