Midyat'ta adını açıklamayan hayırsever bir iş adamı tarafından içinde bin lira bulunan zarflar, 30 kadına dağıtıldı.

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, ilçenin görünmeyen hayırseverlerinin olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bir mahallede bir bakkalın veresiye defterini alıp insanların bütün borçlarını kapattığını biliyorum. Midyatlı bir iş adamımız parayı zarfların içine koymuş, kendi isminin belirtilmesini istemiyor. Bizim tarafımızdan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize takdim edilmesini rica etti. Biz de bunu gönül rahatlığıyla yaptık."

Kaymakam Tekin, şöyle konuştu. “Bunları sıkça düşünüyorum. Bir mahalleye gidip oradaki yereldeki bir bakkalın veresiye defterini alıp bu insanların bütün borçlarını kapattığını biliyorum. Midyatlı bir iş adamımız bir deste parayı zarfların içine koymuş, kendi isminin belirtilmesini istemiyor. Bizim tarafımızdan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize takdim edilmesini bizlerden rica etti. Bizde bunu bugün gönül rahatlığıyla yaptık.” Dedi.

Geçen yıl Kaymakamlık olarak ilkini yaptıkları Ramazan iftar sofralarına bu yıl Midyat İlçe Belediyesinin de desteğini aldıklarını aktaran Tekin, şöyle devam etti. “iftar çadırlarının tamamını Midyatlı iş adamlarımızdan karşılıyoruz. Ramazan Ay’ı için 500 bin TL2lik bir tutar oluşturduk. Sağ olsunlar bu iş adamlarımız bizi hiçbir konuda kırmadılar. Biz bir iş adamlarımıza ricacı olduğumuzda birkaç gün sizde yer verelim dediğimizde, ‘kaymakam bey ben otuz gün yapmak istiyorum’ dedi. Bizim çok hoşumuza gitti ama, bizim cevabımız şuydu aslında, başka iş adamlarımız zenginlerimiz en yer alsınlar dediğimizde, ‘bana on beş gün yazın’ o zaman dedi. Kendisine şunu ifade ettik, size en fazla üç gün verebiliriz. Bunlar çok güzel şeyler. Bu şehirde insanların hayır içinde yarışması beni ziyadesi ile mutlu etti. Bunun ötesinde aslında bu milletin alicenaplığı Ramazan ayının aslında bir hayır ayı olduğunu ve insanlarında bir birlerine yardım konusunda seferber olduğu bir zaman diliminde bunlara şahitlik etmek benim adıma son derece mutluluk verici bir konu.” Dedi.

Yardımları alan kadınların mutluluğu gözlerinden okunurken ihtiyaç sahibi Fatma Oruç ise, “üç tane çocuğum var. Çok mutluyum, çok sağ olsunlar, Allah ne muradı varsa versin. Allah razı olsun, teşekkür ederim. Diğer iş adamlarının da bu tür yardımlarını istiyoruz” dedi.

Medine İnal isimli bir hanım da, “yapmış odlukları yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Yardım yapan insanın ismini ve kimin olduğunu bilmiyoruz. En makbulü de budur zaten. Allah hayırlarını kabul etsin. Bayram öncesi aileleri sevindirdi. Birkaç çocuk sevinecek. Hayırları daim olsun. İnşallah Allah bir o kadar daha versin o insana.” Diye konuştu.

Ayrıca ilçede Kaymakamlık ve Belediye organizasyonu ile Midyatlı İş adamları tarafından ramazanın ruhu toplu iftar etkinliklerinde yaşatılmaya devem ediliyor. Hükümet Konağı bahçesinde yapılan iftarda yemeğine yüzlerce vatandaş birlikte iftarını açıyor.

İftar zamanı yaklaşınca yemekleri masalara servis ediyor. Ezanın okunmasıyla oruçlarını açan vatandaşlar, daha sonra çaylarını yudumlayıp evlerinin yolunu tutuyor.