Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen toplantıda kamu hizmetlerinin vatandaşlara daha hızlı ve sağlıklı şekilde ulaştırılması için muhtarlarla yakın işbirliği içerisinde olmaya devam edeceklerini kaydetti.

İlçe merkezi ve mahallelerdeki sorunları çözüp eksikleri gidermek için yoğun çaba gösterdiklerini ifade eden Tekin, yerel yönetimlerin ilk basamağı muhtarların vatandaşı kucaklamalarını istedi.

Tekin, "Özellikle sizlere oy vermeyenleri daha çok kucaklayın. Bu insanlara yaklaşımınızdaki adalet ile etkilersiniz. Muhtarlarımızın sorunlarını biliyoruz. Buraya gelmeden önce 60-70 vatandaşı tek tek, sabırla metanetle dinledim. Sizlerin vatandaşı dinlemeniz, sorunların yüzde ellisini çözmeniz anlamındadır. Benim gönlümde geçen samimi bir şekilde işlerin yürümesidir. Kaymakamlık olarak bizim sizlerden hiçbir talebimiz olmaz. Tek talebimiz, tek talimatımız şu vatandaşı kucaklaşmamızdır. Emin olun siz kazanacaksınız. Seçimlerde karşı karşıya geldiğiniz ve aleyhinize çalışan rakiplerinizin kapısına siz gidin. Sizlerin yapması gereken, köyde bölünmelerin önüne geçmektir. Büyük bir yönetici olmak istiyorsanız adaletli olun, kucaklayıcı olun. Kendi köyünüzde, mahallenizde fitneyi yaymak isteyenlere prim vermeyin.” Diye konuştu.

Muhtarlar, daha sonra mahallenin sorunlarını Kaymakam Tekin'e aktardı.

Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet İsa Kurnaz ise, “Muhtarların Mevzuattan Kaynaklanan Görev, Yetki ve Sorumlulukları Eğitimi” ve “Muhtar Bilgi Sistemi (MBS)” konusunda sunum yaparak çalışmayla ilgili bilgi verdi.

Toplantının ardından, hatıra fotoğrafı çekildi.