MARDİN - Mardin'in de 1984-87 yılları arasında Midyat’ta Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan askerler, 35 yıl sonra 3'üncüsünü düzenledikleri geleneksel buluşma için Midyat’ta geldi.

35 yıl sonra Midyat’ta gelen ve güvenlik güçlerine moral olmak isteyen askerler, Midyat Belediyesi önünde bulunan Anıt Park Meydanı’nda davul zurna eşliğinde karşılandı.

Türkiye'nin değişik illerinden eşleri ile birlikte gelen yaklaşık 100 kişilik ekip Midyat Belediye Başkan yardımcısı Şehmus İleri, Belediye Özel Kalem Müdürü Hali Polat ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Şehmus İleri, burada yaptığı kısa açıklamada, Midyat’ta hoş geldiniz diyerek, Belediye Başkanı Veysi Şahin adına gelen guruba plaket takdim etti.

Şehmus İleri, burada yaptığı kıssa konuşmada, “vatani görevini ifa ettiğiniz yerdesiniz. Midyat’ımıza hoş geldiniz. Bizi onurlandırdınız. Sizleri burada görmekten büyük bir mutluluk duyduk. Sizlere ömür boyu, sağlık, mutluluk diliyorum. Nice geleneksel buluşmalar dilerim. Sizleri tekrar bekliyoruz.” Dedi.

1985 ve 1987 yıllarında Midyat'ta jandarma komando olarak görev yapan Ercan Kanmaz ise; “Midyat halkını kucaklamak, yine Midyat’ta varlığımızı hissettirmek adına barış, kardeşlik mesajı vermek adına 35 sene sonra yine Midyat’tayız. “diye konuştu.

Aileleri ile birlikte Mardin'e gelen askerler yarın Midyat'ta görev yaptıkları birliği ziyaret ederek görev yapan güvenlik güçleri ile bir araya gelecek.