Mardin’in Midyat ilçesinde madde bağımlılarının mekânı haline gelen metruk binalar belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Midyat’ta uzun zamandan beri tehlike arz eden ve madde bağımlılarının mekanı haline gelen kenar mahallelerdeki metruk binalar belediye ekipleri tarafından tespit edilerek yıkılıyor. Yunusemre mahallesindeki vatandaşlar, tinerci ve baliciler metruk binaları mesken tutmasından dolayı korku içerisindeydiler.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in talimatları doğrultusunda, Fen İşlerine Müdürlüğüne bağlı ekipleri, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda ilde bulunan harabe evleri yıkmaya başladı.

Midyat Belediyesi’nde yetkililerinden yapılan açıklamada, mahalle sakinleri ve muhtarlıklar tarafından gelen şikâyetler doğrultusunda bir kısmı ya da tamamı yıkılacak derecede tehlike arz eden yapılar belediyemizin imkânları doğrultusunda yıkılıyor. Midyat Belediyesince tespitlerin ardından yıkım çalışmalarına başlandı. Yapılan çalışmalar çerçevesinde iş makineleri ile yıkım çalışmaları gerçekleştiriliyor.