MARDİN (AA) - Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, çocukların kurs açılan merkezleri büyük bir teveccühle doldurduğunu söyledi.

Yaklaşık 26 bin öğrenciyle kurslara başladıklarını ifade eden Çelik şöyle konuştu:

"Çocuklarımız gayet heyecanlılar. Hem eğleniyorlar hem de Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğreniyorlar. Mardin tarihi ve kadim bir şehir. Medeniyetler şehrinde kadim camilerimiz var. Tarihi camilerde de çocuklarımız yaz sıcaklığı içerisinde gök kubbenin serinliğinde Kur'an derslerini almanın neşesini, sevincini yaşıyor. Bu yıl camilerimize rağbet daha fazla. İnşallah evlatlarımıza dinimizin güzelliklerini anlatmaya gayret edeceğiz. Ahlaklı, vatanını milletini seven, iyilik peşinde koşan ve asla kötülük düşünmeyen bir nesil yetiştirme gayreti içindeyiz. Çocuklara ve onları kursa gönderen ailelerine teşekkür ediyoruz."

Öğrencilerden Şeyhmus Gümüş, yaz tatilini çok güzel değerlendirdiklerini, hem dini bilgiler öğrendiklerini hem de güzel vakit geçirdiklerini belirtti.

Gümüş, "2 yıldır camilere gelemiyorduk. Camilerimize geliyor, Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Camimiz tarihi bir yapı olduğu için yazın serin de oluyor. Eğlenerek öğreniyoruz, hocalarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.