Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün, Mardin Satranç İl Temsilciğinin ve Midyat Gentaş Group’un birlikte organize ettiği Satranç turnuvası başladı.

Zafer Bayramı Satranç turnuvasına 18 ilden; 12 yaş ve altı kategorisinde 68 sporcu, 16 yaş ve altı kategorisine 24 sporcu ve Açık kategoriden de 64 sporcu olmak üzere toplamda 156 sporcu başvuru yaptı.

Gentaş Group yöneticilerinin açılış konuşmasında antrenör ve sporcuları burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Mardin Satranç İl Temsilcisi Cengiz Yalçın, sporculara hitaben “Mardin Midyat ilçemizde sizleri görmekten büyük mutluluk duyduk. Kadim Satranç şehri olan Mardin’imize hoş geldiniz. Biz Mardin satranç ailesi olarak hepinize başarılar diliyoruz.” dedi.

Mardin Midyat Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Bal ve Türkiye Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Cengiz Yalçın’ın açılış hamlesi ile başlayan turnuvanın ilk günü çok çekişmeli maçlara sahne oldu…

Mardin Gentaş Group Midyat Zafer Bayramı Satranç Turnuvası, 4 Eylül 2022 günü de devam edecek ve turnuva sonunda yapılacak ödül töreniyle tamamlanacaktır.