Önümüzdeki 2022 Ocak Ay’ında gerçekleşecek olan Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESO) kongresine, genç iş adamı Petlas Midyat Bayii Mesut Demirdağ, Başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Mesut Demirdağ, yaptığı açıklamada Esnaf ve Sanatkarlara can veren damarlar olduğunu söyleyerek, gelen teklifler üzerine Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına resmen aday olduğunu bildirdi.

Demirdağ, uzun yıllar boyunca Midyat’ta, hizmet etmek için gönüllü olarak çalıştığını kaydederek, şöyle devam etti.

“Esnaf ve Sanatkârlar bir toplumun iş hayatında can veren damarlarıdır. Bilindiği gibi 2022 yılı Ocak ayında yapılacak olan Midyat Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanlığına seçimlerimiz var. Diller ve Dinler Diyarı olarak anılan Kadim şehrimiz Midyat’ta yaklaşık olarak 15 yıldır çeşitli sektörlerde ticari faaliyetlerde bulunuyorum. Her kesimle ve her sektörde aktif olan biri olarak esnaflık yapmaktayım. Otelcilik, muhasebe, sigortacılık ve Petlas ana bayiliği başta olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyette bulunuyorum. Esnafımızın sorunlarına vakıfım ve sorunlarını biliyorum. Başta ailem olmak üzere yakın çevrem, siyasi, kanaat önderlerimiz ve mensubu olmaktan gurur duyduğum esnaf olan arkadaşlarımla yapmış olduğum istişareler sonucu Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına sizlerin hizmetine talip oluyorum. Sizlerden biri olarak genç ve dinamik bir kadroyla esnafımızın sesi olabilecek ve her anlamda yanlarında olup paydaş olmak adına Midyat Esnaf ve Sanatkârlar odası Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Kazanan daima Midyat ve üyelerimiz olacaktır.”

Esnaf ve sanatkârların teveccühü ile göreve geldiği takdirde, işi darda olana yardımcı olacağını kaydeden Demirdağ, şöyle devam etti. “mevcut işlerinin daha iyi hale gelmesini sağlamak, hızla değişen ve gelişen çağımızda üyelerimizin desteklenmesi için çalışılacaktır. Bazı esnaf ve sanatkârlarımız çalıştıracak eleman bulamadığından dükkanlarını kapatmak zorunda kalıyor. Gençlerimize gerekli eğitim ve imkanlar sağlanarak çeşitli iş kollarının tarih olmalarının önüne geçilmeye çalışılacak ve kaybolmaya yüz tutmuş bazı meslek dalları korunacaktır. Esnaf ve Sanatkârların temsilinde haklarının korunmasında, geliştirilmesinde, çalışmalar yapılmasının yanında, üyelerimizin sorunlarını kendi sorunlarımızdan üstün tutarak, günün her saati kendilerine hizmet etmeyi görev kabul edeceğim." 

Demirdağ, “Önümüzdeki seçimlerin; sağlıklı, huzurlu ve sükûnet içinde kimseyi kırmadan saygı çerçevesinde geçmesini diliyorum. Aday olan esnaf arkadaşlarıma da, başarı temennisiyle saygılar sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Mesut Demirdağ, 4 yıllık İşletme Fakültesi mezunu olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Google News Midyat Haberleri