Midyat İlçe kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi (HEM), Çok Amaçlı Toplum Merkez (ÇATOM) ve Aile Destek Merkezi (ADEM) işbirliği ile Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında güzellik ve saç bakım kursları düzenliyor.  

Yoğun ilgi gören kurslarda ayrıca, yeni evlenecek çiftlerin mutluluğuna ortak olmak düğün hediyesi vermek amacıyla, gelinlik, saç ve makyajına kadar her şey ücretsiz yapılıyor.

Midyat Kaymakamlığınca hayata geçirilen Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Aile Destek Merkezi'nde, evlilik hayali kuran kızlara düğün hediyesi olarak gelinliğinden gelin başına, saçından makyajına kadar her şey ücretsiz yapılıyor. 


Midyat Aile Destek Merkezi (ADEM) Koordinatörü Neval Bilgiç, “1 Haziran'da İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle kuaförlük kursu açtık. 19 kursiyerin eğitim alıyor. Burada kursiyerlerimiz hocalarımız sayesinde bütün kuaförlük anlamında makyaj, saç bakımı, türbanlı saç, fön, olsun her türlü eğitimi alıyorlar. Kursiyerlerimiz İŞKUR üzerinden günlük 35 lira ücret alıyor. Kursiyerlerimiz hem ücret veriyoruz, hem de işi öğreniyorlar. Aralarında üniversite öğrencisi de var, ev hanımı da var. Bir sosyal sorumluluk projesidir. Ben bu projeden yer almaktan dolayı çok mutluyum. Bu vesileyle de bu projemize destek veren başta İlçe Kaymakamımız Sayın Tekin Dundar'a, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sayın Orhan Şaşmaz' a ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışa Vakfı Müdürü Sayın Alaattin Bilgiç teşekkür ediyorum. Biz ihtiyaç sahibi aileleri bekliyoruz. Malulünüz yaz dönemi, düğün sezonu da açıldı." dedi.
Şimdiye kadar iki gelinimizi ve üç tane mezuniyet kızımızı çıkardığını aktaran Bilgiç, “Çok mutlu bir şekilde buradan ayrıldılar. Şimdi de düğün sezonu, aile de toplumun temel taşı. Bu çorbada küçükte olsa bir tuzumuz olsa ne mutlu bize. Mutluyuz, gururluyuz.” Şeklinde konuştu.

Bayan kuaför usta eğitici Hamide Sağlam ise, kursiyerlere uygulamalı türbanlı saç uygulaması yaptığını söyledi. 

Sağlam, “saç zeminine önce simli tül kat atarak, tül esnetilerek toplu iğne yardımıyla şekil veriyoruz. Onun dışında, fön çalışması, maşa çalışması, kuaförlüğe dair birçok işlem uygulamalı olarak çalışıp gösteriyoruz. Elleri çok yatkın ve güzel bir şekilde ilerleme kaydedildi. İki ay süre içerisinde kursiyerlerimiz geliştiler. Hepsi en az benim kadar güzel işlemler yapıyorlar.” Diye konuştu. 

Kursiyer Şükran Er ise, “Buraya gelip makyaj uygulaması, türban tasarımı ve bunun gibi birçok kuaförlüğü öğrendik. Çok mutluyuz. Hocalarımızın bize gösterdiği yoğun ilgiden baya ilerledik. Düğüne gittiğimiz zaman en azından çocuklarımızın saçını yapabiliyoruz. İlgi ve alakalarından dolayı ve emeği geçen herkse çok teşekkür ederim. Bütün ev hanımlarına bu kursları öneriyorum. Hem meslek öğreniyorlar hem sosyalleşmiş oluyorlar hem de öz güvenleri gelişiyor." dedi.

Kursiyer Elif Doğan’da, “Saç tasarımı başta olmak üzere, kuaförlük anlamında her şeyi burada öğreniyoruz. İki aydır bu kursa geliyorum. Dört aylık bir kurs ve çok memnunuz. Hem ortam olarak, hem de hocamız çok güzel öğretiyor. Günlerimiz burada eğlenceli geçiyor.” Diye konuştu.

Selahattin Erol