Başkan Şahin, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin aziz milletin bağımsızlık yolunda kararlılığını ortaya koyduğunu, bağımsızlığa doğru gidilen yolda tüm inanç ve düşüncelerin TBMM çatısı altında ele alınarak hayata geçirildiğini belirtti.

      23 Nisan 1920 tarihinin Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturduğuna işaret eden Şahin, "Milli egemenliğin ilan edildiği, Cumhuriyetin temelinin atıldığı bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak da armağan edilmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Bugünün küçüğü yarının büyüğü olacak çocuklarımız geleceğimizin mimarı olacaktır. Daha yaşanılabilir bir dünya için, umudun ve sevginin daha çok artması için çocuklarımıza inancım tamdır. Bu düşüncelerle Başta, Geleceğe dair umut olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve kutluyor, hepsini sevgiyle kucaklıyorum.

     Gazi Meclisimizin 101’inci açılış yıl dönümünü saygıyla kutlarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."