Midyat Belediyesi vatandaşların rahat bir yaz geçirmeleri amacıyla haşere, karasinek ve sivrisinekle mücadele kapsamında mahallelerde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in talimatıyla, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin sıcaklıkların artmasıyla birlikte karasinek, sivrisinek ve çeşitli haşerelerin üreme alanlarındaki ilaçlama çalışmalarını hızlandırdığı vurgulandı.

Midyat Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, “Temizlik İşleri Müdürlüğü  ekiplerin, 03 Mart tarihi itibariyle park, yeşil alan ve çöp konteynerlerinin bulunduğu bölgelerde ilaçlama çalışmalar çerçevesinde sinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için su birikintileri, fosseptik çukurları ve gübrelik alanlarda etkin bir şekilde mücadele amacıyla biyolojik larvasit ilaçları atıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Birlikte, ekiplerimiz, ilaçlama hizmetleri programlamasında öncelik Bataklık alanlarda ve atıksu kanallarında larvalara, yumurtalara yönelik yapılmış ve kuluçka süresinde müdahale edilmiştir. Büyükşehir belediyesi 2 araç ve Midyat Belediyesi olarak 1 araç ve personel takviyesiyle ile 2 vardiya esasına göre kesintisiz ilaçlama yapılmasına başlanmıştır. Ayrıca, haşereyle mücadele ederken muhtelif yerlerde dezenfekte çalışmalarını da titizlikle sürdürüyor. Haşereyle mücadelede vatandaşlarımıza çeşitli görevler düşmektedir. Halkımızın, mahalle ve sokaklarda çöplerin ağzı kapalı bir şekilde yeraltı ve yer üstü çöp konteynerlerine atılması ve çöplerin çevreye rastgele bırakılmamasına özen göstermeleri gerekmektedir.”