Midyat Belediye Başkanlığı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için ilçede gerekli bütün önlemlerin alındığı kaydedildi.

Belediye Başkanı Veysi Şahin, yaptığı açıklamada,  15-16 Haziran 2019 tarihlerinde YKS yapılacağı bunun için ilçede bir dizi önlemler alındığını söyledi.

Şahin, "Bu sınavların huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için gerekli bütün önlemler aldık. Sınavların yapılacağı okulların yakınlarında inşaat, imalat, kazı, gürültü üreten işlere sınav süresince ara verilmesi, klakson, sesli yayın, ilan vesaire yapılmaması ve bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmaları çok önemlidir.  Ayrıca ilçenin çeşitli noktalarında Zabıta ekiplerimizi görevlendirerek, başta otogar olmak üzere, farklı noktalarda rehberlik masaları, ücretsiz ulaşım araçları sağlanması için görevlendirdik.  İlçemizde Yükseköğretim Kurumları Sınavların rahat, huzurlu bir ortamda geçirmeleri için kurumlarımızla ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bu gün ve yarın sınava katılacak bütün adaylara başarılar diliyoruz." Dedi.

Sınavına katılacak adayların, ulaşımımın sağlanması ve rehberlik için görevlendirilen Zabıta görevlileri, öğrencilere her konuda destek veriyorlar.

Çeşitli il ve ilçelerden gelen öğrenciler Midyat Belediyesinin yaptığı bu örnek çalışma için teşekkür ettiler.