MARDİN – Mardin’in Midyat İlçe Belediyesi; Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'nin açılışının 101. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, rengârenk bir program ile kutladı.

Covid-19 pandemisi nedeni ile bayram coşkusunu sokaklarda yaşayamayacak olan çocuklar için birbirinden özel etkinlikleri evlere taşıyan Midyat Belediyesi, çocuklara ne kadar özel ve değerli olduklarını onlara hissettirmek için kırsal mahallelerde ve beldelerdeki öğrencilere evlerine gidilerek Pizza dağıtıldı. Ayrıca, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" temalı 4 dilin konuşulmasından yola çıkılarak, Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice ödüllü müzik yarışması etkinlikler organize etti.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, Belediye makam aracıyla Gelinkaya Muhtarı ve Belediye Beyaz Masa ekibi ile birlikte Gelinkaya mahallesindeki öğrencilerin evlerini tek tek ziyaret ederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlayarak pizzalarını öğrencilere dağıttı.

Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, ayrıca öğrencilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemini anlatarak çocuklarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çekti. Çocuklar pizzaları alırken sevinçleri gözlerinde okundu. Etkinli farklı gurupların diğer kırsal mahallelerde de iftar saatine kadar devam etti.

Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik yaptığı açıklamada, “Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Meclisimizin kuruluşlunun 101. Yıl dönümü.  Gönül arzu ederdi ki bu pandemi olmazsın ve okullarımızda coşkuyla 23 Nisan kutlayalım. Ancak küresel hastalık nedeni ile istediğimiz gibi okullarımızda coşkuyla 23 Nisanı kutlayamadık. Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin ince düşüncesi ile madem çocuklar okullarda bu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayamıyor, biz çocuklarımızın evlerine gidelim, çocuklarımızın bayramını kutlayalım diye bir etkinlik düzenleyelim dedi. Bizde Başkanımızın hediyesi olan pizzaları beldelerimizde dolaşarak çocuklarımıza takdim ettik. Bu etkinlik için Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’e teşekkür ediyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm ulusumuza ilçemize ve çocuklarımıza tekrardan kutluyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

Gelinkaya Mahalle Muhtarı Fehmi Çiftçioğlu ise, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Belediyemizin yaptığı etkinlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun çocukları sevindirdiler. Bu etkinlikten dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz, sağ olsunlar var olsunlar” diye konuştu.

Pizzalarını sevinçle alan çocuklar da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramın dolayısıyla, dağıtılan pizzalar için çok sevinçli olduklarını ve teşekkür ettiklerini söylediler.

Parkta oynayan çocuklar ise, dağılan pizzaların ardından hep birlikte yaşasın 23 Nisan diye haykırdı. Etkinlik diğer belde ve kırsal mahallelerde de dağıtım sürdü.