Hayat Boyu Öğrenme Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bahçelievler mahallesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM)Salonunda halk oyunları gösterisiyle açıldı.

Açılışa, Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, Masum Cengiz, İlçe Emniyet Müdürü Esma Zeyrek Şirin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe okul müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, serginin açılışının ardından, yaptığı açıklamada Halk Eğitim Merkezlerinin yaygın eğitim merkezlerinden olduğunu söyledi.

- Kadın kooperatifimiz aracılığı ile vatandaşlarımıza ürünleri satışı yapılıyor

Kaymakam Solmaz şöyle konuştu: “Etkinlikleri kapsamında yıl boyunca açmış oldukları kurslarımızda hazırlanmış olan eserlerin gösterimini, sunumunu izledik. Yaklaşık 900 kursumuz ve toplamda 14 bine yakın kursiyerimiz le bir yıl boyunca Halk Eğitim merkezimiz aktif ve etkin bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet etti. Halk Eğitim Merkezleri sadece zaman geçirebilecek yerler değil. Burada kişisel gelişimlerini sağlayan, ürettikleri ürünlerin de piyasada ekonomide karşılık bulmalarını amaçlıyoruz. Bu kapsamda açılmış olan kurslarımız da üretilen ürünlerimizi sürekli inceleyerek araştırarak kurs hocalarımıza ve kursiyerlerimize kendimizi geliştirmeye gayret ettik. Üretilen ürünlerimizi de satışı için malumunuz Midyat turistik bir Bölge dışarıdan gelen bir sürü vatandaşımız var. Kültürümüzü yöremize gezmek için tanımak için geliyorlar. Halk Eğitim Merkezi (HEM), Aile Destek Merkezi (ADEM), Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) merkezlerimizde üretilen ürünlerimizi kurmuş olduğumuz kadın kooperatifimiz aracılığı ile vatandaşlarımıza sunmak için gayret gösteriyoruz. Bugün de yine bu sergi alanında, yine gezdiğimiz şekilde gördüğümüz şekilde çok kaliteli ürünleri görmüş olduk. Tüm vatandaşlarımızı kurslarımıza bekliyoruz. Buralarda elde edecekleri kişisel girişimlerle üretecekleri ürünlerle hayatlarında hem ekonomik bir katkı hem de sosyal amaçlı büyük bir katkı sağlayacaklarını düşünüyoruz. Tekrar sergimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Şaşmaz ise, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri çerçevesinde, kursiyerlerimiz yıl boyunca hazırlamış olduğu eserleri sergilendiğini söyledi

Şaşmaz, “Çok mutluyuz. Geniş kapsamlı bir sergimiz oldu. Katılım güzel oldu. Aynı zamanda geri dönüşümle ilgili bir standımız oldu. Kaymakamlığımızın girişimleriyle kadın girişimciler için açmış olduğumuz kadın girişimciler kooperatifi ile birlikte bu ürünlerimizin birçoğunun satışının yapılmakta. İnşallah bundan sonrada daha güzel sergile açmayı düşünüyoruz.” Dedi.

Sergide, kurslara katılan kursiyerin el emeği rölyef, giyim, örgü, takı tasarım, yağlı boya ve el sanatları dalında ürettiği ürünler yer aldı.

Kursiyer Cihan Arslan, yaptığı filografi sanatı hakkında bilgi vererek çok zevki ve zahmetli bir iş olduğunu kaydetti.

Usta Öğretici Hatice Gül’de, Osmanlı döneminin unutulmaya yüz tutmuş sanatlarından biri olduğunu söyledi.

Kursiyer Büşra Atasever ise, altı aydır kuaförlük kursa geldiğini, türban tasarımını öğrendiğini kaydetti.

Kaymakam Solmaz ve davetliler, daha sonra sergiyi gezerek kursiyer ve usta öğreticilerden yaptıkları ürünler hakkında bilgi aldı.