Midyat Sosyal Güvenlik İlçe Müdürü Abdurrahim Güneş, yaptığı duyuruda borç  yapılandırma avantajlarından yararlanmak için son günün 1 Şubat pazartesi olduğunu söyledi.


BAĞKUR’luların yanında askerlik ve doğum borçlanması yapması halinde emekli olabilecek vatandaşların da yararlanabileceğini aktaran Güneş, yapılandırma kapsamının oldukça geniş tutulduğunu ifade etti.

2020 Ağustos ayı ve öncesine ait neredeyse tüm alacakların yapılandırma kapsamına alındığını belirten Güneş, ayrıca yapılandırma son başvuru tarihinin 1 Şubat'a, ilk taksitin son ödeme tarihinin ise 31 Mart'a ertelendiğini kaydetti.
 

Gerek taksit süresinin uzunluğu ve toplamda 18  ödeme taksidi gerek peşin ödeme avantajı gerekse kredi kartıyla ödeme ve elektronik ortamda başvuru imkânı gibi yollarla işverenlere ve sigortalılara tüm kolaylıkların sunulduğunu vurgulayan Güneş şunları kaydetti: "Yapılandırma ile gecikme cezası ve gecikme zammı ile faizlerin silinmesi, borçlar Yİ-ÜFE (yurt içi üretici fiyatlar endeksi) ile güncellenmesi, peşin ödemede hesaplanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 90'ının silinmesi, 2 taksit ile ödemede ise Yİ-ÜFE’nin yüzde 50'sinin silinmesi gibi çeşitli avantajlar sunulmaktadır. Bu kapsamda birikmiş prim borçlarının yapılandırılmasının yanı sıra 4b, yani eski tabirle BAĞ-KUR lu  sigortalılarımıza daha önce prim ödenmediği için durdurulan sürelerini ihya imkânı verilmiştir.”