Midyat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün ilçenin çeşitli noktalarında başlattığı asfalt ve kaldırım çalışmalarının belirlenen program çerçevesinde devam ediyor. Alt yapısı tamamlanan mahallelerde sıcak asfalt yapılıyor. Bayram tatilinde de hummalı bir şekilde çalışan Belediye Fen İşleri ekipleri çalışmalarını Bağlar mahallesinde sürdürüyor.

Midyat Belediyesi Fen İşler Müdürü Veysel Tunç, ilçede yürütülen asfalt çalışmaları ile ilgili şöyle konuştu:“Yıllardan beri Bağlar mahallesinde süre gelen alt yapı çalışmalarından kaynaklı ve yeni imara açılan sorunlardan kaynaklı stabilize yolların tozla kaplı olmasından kaynaklı evlere gidiş gelişlerde sorunlar yaşanıyordu. Yazın toz, kışın çamur sıkıntıları vardı. Geçen sene 15 kilometrelik doğalgaz hattının çekilmesiyle ve MARSU’un altyapı şebeke hattının tamamlamasıyla birlikte Midyat Belediye Başkanımızın Veysi Şahin’in talimatları doğrultusunda Bağlar mahallesinde yaklaşık 2 kilometre sıcak asfalt, 7 bin 500 ton sıcak asfalt çalışması başlattık. Bayram dolayısıyla da çalışlarımızı durdurmadık. Vatandaşlarımızın rahat bir ulaşıma kavuşmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu sezon boyunca Bağlar mahallesindeki bütün sorunların çözülmek üzere hedefimizi belirlemekteyiz” dedi.

Belediye İşçisi Osman Yıldırım ise, “Allah’a çok şükür güzel bir şekilde çalışıyoruz. Bayramda da, tatilde de bizler çalışıyoruz. Amacımız bir an önce yolları bitirmektir.”

Mahalle Sakini Abdullah Özkurt’ ta, “Bu yolların yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bayramda dahi çalışıp bizlerin mağdur olmaması için çalışan bütün emektarlardan Allah razı olsun. Yollarımız çok güzel olmaya başladı. Çok uzun zamandan beri bu yoların yapılmasını bekliyorduk.” Şeklinde konuştu.

Midyat ilçesinde alt yapı çalışması tamamlanan tüm cadde ve sokaklarda program dahilinde sıcak asfalt ve parke çalışmaları devam edeceği kaydedildi.

Selahattin Erol