İçişleri Bakanlığınca 2 gün süreyle il sınırları içinde sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından Midyat’ta yaşanan yoğunluk sona erdi.

Sokağa çıkma yasağının açıklanmasının ardından fırınların, eczaneler ve bazı akaryakıt istasyonlarının dışında açık işyeri bulunmadığı ilçede, sessizlik hâkim oldu. Yerli ve yabancı turistlerin en yoğun ziyaretlerde bulunduğu kuyumcular çarşısında sessizlik hâkim olurken meydanı güvercinlere ve kuşlara kaldı. Polis ve zabıta görevlileri işlerinin başında kontrollerini sürdürdü.

İlçedeki tek nöbetçi eczanede alınan bütün önlemlere içerisinde durum sakin olduğu gözlendi.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, ilçeye bağlı giriş ve çıkışlarda kontrollerine devam ediyor.

Zabıta ekipleri ile Polis ekipleri zaman zaman sokak ve caddelerde bulunan ve araçlarıyla gelen vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Zabıta görevlisi Derya Sönmez, halkın için ne yapılması gerekenleri yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Kovid-19 vakaları çıktığından beri önlemleri en üst seviyede alıyoruz. Dün akşam saat 10:00’ dan beri sokağa çıkma yasağı geldiğinden beri hemen ekiplerle beraber sahalara beraber indik. Gönüllü olarak inene arkadaşlarımızda var. Hep birlikte öncelikle marketlerde sosyal mesafeleri korumaya çalıştık halkımızın mikroba karşı daha da dirençli olması için sosyal mesafeleri korumalarını istedik. Bu gün itibari ile de açık olan pek unlu mamullerdir, ekmek fırınlarıdır. Şimdi de halkımız için gerekli denetimleri yapıyoruz. Kimsenin sokağa çıkmasını istemiyoruz. Onların tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Özellikle ekmek ve temel ihtiyaçlarını kapılarına kadar götürüp teslim ediyoruz.” Dedi.

Fırıncı esnafı, Bereket Kurnaz ise, maske, eldiven ve bone takarak, her türlü önlemleri aldıklarını ifade ederek, “aynı şekilde ekmekleri poşetleyerek virüse karşı muhafaza ediyoruz.” Dedi.