İçişleri Bakanlığınca 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta il sınırları içinde 2 gün sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından Mardin’in Midyat ilçesinde ana cadde, meydanlar ve bağlantı yollarının da boş olduğu görüldü.

Sessizliğe bürünen Midyat, yasaktan muaf olanların dışında kimse dışarıya çıkmadı. İlçenin en işlek yerlerinden olan Cumhuriyet Bulvarı, Mardin Caddesi, Nusaybin Caddesi, Cizre Caddesi, Batman Caddesi, Köşk meydanı Kuyumcular Çarşısı ve meydanlar da yasağın ardından boş kaldı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan 48 saatlik sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından vatandaşların ihtiyaçları, Kaymakamlık bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanıyor.

Midyat Kaymakamlığı 0 530 683 70 13 WhatsApp 155, 156 ve 112 numaralı hatlara gelen talepleri not alan ekipler, vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda gıda, ilaç ve diğer ihtiyaçlarını temin ediyor.

Ayrıca Midyat Belediyesi de Beyaz Masa ile 7/24 talep ve görüşlerini 444 56 28 WhatsApp hattına iletebilecekleri hattıyla hizmet veriyor.

Hasta nakil aracıyla Mardin ve Diyarbakır’ da tedavi gören hastaları, alarak evlerine götürüyor. Hasta ve bakıma muhtaç ailelerin evleri ziyaret edilerek, sağlık kontrolleri Sağlık Birimleri tarafından yapılıyor.

Gece gündüz demeden polis, jandarma, zabıta, sağlık ekipleri halkın ve vatandaşın ihtiyaçlarını karşılıyor.

Sokak hayvanlarına yiyecek bırakıldı.

Midyat Belediye ekipleri, kafe ve restoranların kapanması nedeniyle besin bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için birçok noktaya mama ve su bıraktı.

İlçede yasak sonrası polisler, trafiğe çıkan araçlara yönelik denetim yaparak, izin belgeleri olup olmadığını kontrol etti.

Fırıncılar, tüpçüler ve su bayileri ise evlerinden çıkamayan vatandaşlar için evlere servis yaptı.

Sağlık çalışanları ve nöbetçi eczaneler hizmet verdi.