Midyat'ta her ayın ilk haftası, Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen muhtarlar toplantısı Kaymakam Tekin Dundar başkanlığında gerçekleştirildi.

Her ay düzenli olarak yapılan muhtarlar toplantısı, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde Milli İrade ilk ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Merkez ve kırsal mahalle sorunları dile getirilerek, pandami sürecinde nelere dikkat edilmesine dikkat çekildi.

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar,  muhtarlar toplantısının önemine değinerek, sorunları çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Kaymakam Dundar, “her sorun bu toplantıda çözülür diye bir şey yok. Bu toplantıda da en azından sorunların dile getirilmesi muhatap kurum tarafından takip edilmesine, çözülen bir konu takip eden toplantıda bir sorunla yeni bir ihtiyaçla karşımıza çıkabilir. Hayatın olan akışında mümkün olabilir. Onun için bu toplantılar süreklilik arz ederek devam edecektir." Dedi.

Pandami sürecine ilişkin konulmasını sürdüren, Kaymakam Dundar, “Hastanedeki doktordan bizim beklentimiz, hasta olan vatandaşı iyileştirmesidir. İyileştirecek reçeteler sunmasıdır. Ama bu vatandaşında bu hastalığın yayılma noktasında bir bariyer görevi görmesidir. Eskisi kadar temasa geçmemesi, eski alışkanlıklarını bir köşeye bırakması ki önümüzü görene kadar. Bu hastalıkta hepimize rol düşüyor.  İlle resmi bir unvanımızın olmasına lüzum yok.  Biliyorsunuz bu hastalığın ilk başlangıcında uzun bir süre vatandaşlar anne- babalarına uğramadı; bu önemli bir fedakârlıktır. İnsanlar kendi aile bireylerine eskisi gibi yanaşamadı. Hepimizin bu süreçte üzerimize düşenler var'' şeklinde konuştu.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı, Abdürrahim Çelik ise, son bir ayda ilçede yapılan sıcak asfalt çalışmaları ile kırsal mahallelere yapılan çalımalar aktarıldı. Başkan yardımcısı Çelik, “Ortaçarşı, Yunusemre ve Bahçelievler mahallerinde sıcak asfalt çalışması yapıldı.” Dedi.

Midyat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İlçe Müdürü Abdürrahim Güneş, SGK' ya borcu bulunan vatandaşların borçlarını yeniden yapılandırması konusunda bilgilendirme yaparken, DEDAŞ Midyat İşletme Şefi Rojin Temiz’de yapılan çalımları aktardı.

Muhtarlar toplantısına, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma komutanı Jandarma Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sertaç Çelebi, kurum müdürleri ile merkez kırsal mahalle muhtarları hazır bulundu.