Belediye Başkan Yardımcısı Servet Yücel Oğuz, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Oğuz yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

SAYGIDEĞER MİDYAT (ESTEL ) HEMŞEHRİLERİM!

31 Mart 2019 tarihinde İlçemizde yapılan Mahalli seçimlerinde Ak Parti olarak, Saygıdeğer Midyat Halkımızdan 24.206 oy alarak 20 arkadaşımla birlikte Meclis üyesi seçildim.

04.04.2019 tarihinde İdari Kısım Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandım.  Meclisimizin Sayın Üyelerinin oylarıyla, Eğitim,  Bilim ve Teknoloji Komisyonu üyeliğine, daha sonra da Komisyon Başkanlığına seçildim.

Bir yıldır bu görevi yürütmeğe çalışıyordum. Bu süre içinde elimden geldiğince, yetkim ve imkânlar ölçüsünde memleketime, vatandaşlarımıza, bir eğitimci olarak okullarımıza hizmet etmeye, yardımcı olmaya gayret gösterdim.

İş takibi için Belediyemizi ziyarete gelen vatandaşlarımıza gereken ilgiyi gösterdim ve onlara yardımımı esirgemedim. Bizden yardım bekleyen tüm vatandaşlarımıza yardımcı oldum, onların sorunlarıyla ilgilendim.

Sonuçta Belediyeler bizim değil, Halkın malı olduğunun bilinci içindeydim.

Bu bir yıl içerisinde, gerek mesaiye uyum ve gerekse görev sırasında birlikte çalıştığım bütün personel arkadaşlarıma örnek olmaya, dürüst davranmaya, karşılıklı saygı ve sevgi esasına dayalı hizmet anlayışı içerisinde çalıştım.

Eğitim, Bilim ve Teknoloji Komisyonu ve başkanı olarak yıllardan beri İlk defa Okulların badana, boya ve onarım kararlarını aldık. Komisyon olarak 47 Okul ve bir Kur’an kursunun badana ve boyasını yaptırdık ve ya boya desteği verdik.

12 Okulun bahçe düzenlemesi yapıldı. Bahçelerine Parke döşendi. Bazı Okulların ihata duvarı yapıldı veya bahçeleri tel örgü ile çevrildi. Belediyeye başvuran Okullara mezuniyet törenleri ve Okul adına dergi çıkarmaları için maddi destekte bulunduk.

İlçe dışında yarışmalara katılmak isteyen okullara vasıta temin ettik.

Kısacası Eğitim, Bilim ve Teknoloji Komisyonu olarak imkân dâhilinde ve mevzuat çerçevesinde, Okullarımıza destek olmaya gayret ettik. Bütün bunlar elbette Belediye Başkanımız SN. Veysi Şahin’in bilgisi dâhilinde yapıldı.

Okullara yaptığımız bu yardımlardan dolayı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz SN. Abdulkadir ALTAY ve Eğitim Birsen İlçe Başkanı SN. Hüseyin YÜCEL’DEN PLAKET aldık.

SEVGİLİ MİDYAT(ESTEL) HALKI, DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM!

Benim bütün amacım memleketime hizmet etmek olduğunu, beni tanıyan herkes bilir. Benim hiç bir makamda ve parada gözüm kesinlikle yoktur ve olmamıştır.

42 yıllık Devlet Hizmetimde, pırıl pırıl bir sicile sahibim. Çalıştığım bütün Kurumlardan alnım açık ve yüzüm Pak olarak ayrıldım, AMİRLERİMDEN ve kurum çalışanlarından her zaman Saygı ve Sevgi gördüm. Herkes beni EMEKLİ ÖĞRETMEN Servet Hoca olarak bilir ve değer verir.

 Belediyede bir yıl gibi kısa bir süre çalışmış olmama rağmen, benim bu görevden istifa ettiğimi duyan Vefalı Belediye Personeli, beni mesaj yağmuruna tuttu. Gelen duygusal mesajlardan telefonlara cevap veremez duruma düştüm.

OTURDUM UZUN UZUN DÜŞÜNDÜM VE KARARIMI VERDİM.

GÖRDÜĞÜM LÜZUM ÜZERİNE; BİR YILDIR SÜRDÜRMEKTE OLDUĞUM BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNDEN, ALNIM AÇIK, YÜZÜM PAK VE HUZUR İÇİNDE AYRILMAYA KARAR VERDİM.

Eğitim; Bilim ve Teknoloji Komisyonunda, bu ortamda yararlı olamayacağımı düşündüğümden, KOMİSYONDANDA İSTİFA ETTİM.

BUNDAN SONRA AKPARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ OLARAK, memleketime hizmet etmeye ve bir yıldır ara verdiğim makale yazılarıma devam edeceğimi, Kamuoyuna saygıyla sunarım.

TÜM MİDYAT (ESTEL)  HEMŞEHRİLERİME KARDEŞLERİME SAYGILARIMI VE SEVGİLERİMİ SUNARIM.

HOŞÇA KALINIZ, ALLAHA EMANET OLUNUZ.

  

Servet Yücel OĞUZ

AK Parti Belediye Meclis Üyesi  - ( Emekli Öğretmen)