MARDİN - Midyat Belediyesi ilçedeki eskiyen cadde ve sokak tabelalarını değiştirmek için çalışmalara başladı.

Geçmişten günümüze daha önce isimleri verilmemiş başta şehit asker ve polisler olmak üzere Midyat için önemli bir değere sahip olan siyasetçi, yazar, şair, profesör ve bilim insanlarının isimlerinin bulunduğu tabelalar sokaklara monte edilmeye başlandı.

Daha modern ve her açıdan rahatlıkla görünebilir tabelalarda, cadde ve sokak isimlerinin yanı sıra bağlı olduğu mahalle ve kendine ait özel tanıtım numarası da bulunuyor.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Yeni tabelalarda cadde ve sokak isimleri ile birlikte tabela tanıtım numarası ile mahalle ve iletişim bilgileri yer aldığını söyledi.

Başkan Şahin, “2. Etap Sokak Sağlıklaştırma çalışmalarının devam ettiği Işıklar ve Akçakaya mahallelerimizde sokak tabelalarını yenilemeye başladık. Tarihi sokaklarımızı yenilemenin yanında sokak tabelalarını da değiştiriyoruz. Böylece ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin yanında vatandaşlarımız, aradıkları yeri daha kolay bulabilecekler ve bulundukları yerin de hangi mahallede olduğunu görebilecekler. Eski tabelalarına göre daha büyük yazıların yer aldığı tabelalar uluslararası standartlara sahip. Şehit asker ve polislerimizin isimleri ilçemizin farklı cadde ve sokaklarına veriyoruz. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Standart tabelaların yerine kullanılan tabelalar ilçe halkının da beğenisini de topladı.