Mardin Midyat İlçe Belediyesi, vatandaşların gönül rahatlığıyla caddelerde dolaşabilmesi için cadde ve sokakları sabunlu su ve dezenfektan ile yıkıyor.

Midyat Belediyesi Başkanı Veysi Şahin, talimatlarıyla pandemi sürecinin devam etmesi ile birlikte ilçenin bütün cadde ve sokaklarını sabunlu su ve dezenfekte ediliyor.

Midyat’ta yaşayan vatandaşları daha fazla olumsuz etkilememesi için belediye olarak üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmek istediklerini belirten Midyat Belediye Başkan yardımcısı Metin Kutlu, bu çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi.

Kutlu, “Midyat Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin'in direktifleriyle Pandemi süreci başladığından beri cadde ve sokaklarımızı sabunlu su ve dezenfektan ile her gün, yıkamaktayız. Kalabalık caddelerin ilaçlanarak yıkanması, dezenfekte ile ilgili çalışmaları yapıyoruz. Pazar yerlerindeki denetimlerimiz sürüyor. Sigara yasağına mümkün olduğu kadar riayet ediliyor. Kurum içinde ve dışında pandemi ile ilgili çalışmalar var. Şehirler arası otobüslerin terminallerin temiz olması için dezenfekte işlemi yapılmaktadır. Otobüslerin içi dışı sağı solu her tarafı ve kalabalığın yani bulaşın olabileceği bütün riskli bölgelere gerekli hassasiyet gösteriliyor. Çalışmalar devam ediyor.” diye konuştu.

Zeynep Vurhan isimli bayan esnaf ise, 4 yıldır burada esnaflık yaptığını kaydederek, “ Midyat Belediye Başkanımız Veysi Şahin bu Koronavirüs tedbirleri kapsamında her türlü önlemi almaktadır. Esnafa maske dağıtıyor, yol çalışmaları yapılıyor. Yollarda dezenfekte yapılmaktadır. Sürekli Caddeler yıkanıyor, temizleniyor. Esnaflarımız sürekli kontrol ediliyor. Maske takılıp takılmadı üzerine sürekli çalışmalar yapılıyor. Midyat Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin'e bize verdiği bu hizmetlerden dolayı kendisine ve ekibine çok teşekkür ederiz.” Dedi.

Hüseyin Ağırman ise “30 yıldır esnaflık yapıyorum. Midyat Belediyesine, bu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Pandemi sürecinde yaptığı dezenfektan dağıtımı ve temizlik ile ilgili denetimleri çok yerindedir. Yollarımız ve caddelerimiz yıkanıyor. Yapılan temizliklerden memnunuz. Hizmetlerinden belediye başkanına teşekkür ederiz.