Mardin’in Midyat ilçesinde doğalgaz çalışmaları kapsamında altyapı ve üstyapı çalışmaları hızla gerçekleştiriliyor.

Akmercan Doğalgaz firması tarafından altyapı çalışmaları devam ederken üstyapı çalışmaları da Midyat Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından yapılıyor.

Bağlar mahallesi 15 Aralık tarihinde doğalgaza kavuşacak

Akmercan Doğalgaz Midyat Şube Müdürü Makine Mühendisi Murat Kurt, doğalgaz çalışmaları ilçede tüm hızıyla devam ettiğini, öngörülen tarih olan 15 Aralık tarihinde Bağlar mahallesine doğalgaz verileceğini söyledi.

Şube Müdürü Murat Kurt, “Bu yıl doğalgaz çalışmalarının hedeflediğimiz gibi devam ediyor. Doğalgazın Midyat’ta yaygınlaşması durmadan çalışıyoruz. Altyapı çalışmalarına yeniden hız verdik. Hedeflenen 11 Kilometrelik hata ilave olarak 5 kilometre daha ekleyerek 16 kilometreye çıkardık. İlçemizde bu çalışmaları planlan şekliyle devam ediyor. Şu anda; Ulucami, Ortaçarşı, Yunusemre, Bahçelievler, Gölcük ve Yeni mahallelerinde doğalgaz tesisatı bulunuyor. Midyat’ın yüzde 25’i şuanda doğalgaza kavuşmuş durumda. Bu yılsonunda ise Midyat’ta doğalgaz kullanımını yüzde 35’lere çıkaracağız. Bugün itibari ile 7 Bin aboneye hizmet veriyoruz. Yılsonunda 9 Bin aboneye ulaşacağız. Yaklaşık 400 konutun yer aldığı Demirdağ sitesi ve çevresindeki onlarca konut doğalgaza kavuşacağı ön görüyoruz. Vatandaşlarımızın doğalgazı kullanmaları için gereken hassasiyeti ve özeni gösteriyoruz.” Diye konuştu.

Google News