Hükümet Konağı Anıtpark'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, muhtarları makamında kabul ederek, muhtarla gününü kutladı.

Kaymakam Dündar, burada yaptığı konuşmada, devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi gördüklerimi söyledi.

Kaymakam Dündar, şöyle konuştu:  “özellikle son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarımıza tanımış olduğu, haklar, muhtarlığa alan talebi ciddi manada artırdı. Milletin evinde Cumhurbaşkanlığı külliyesinde 81 ilden muhtarları ağırlıyor. Devletin zirvesinde seslerin duyurabiliyor. Vatandaşlarımızın sorunlarını kamu kurumlarına iletme noktasında bir temsilciye elbette bir ihtiyaç var. Bu görevi de sizler ifa ediyorsunuz. Bu manada önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Bu hizmetleri yürütmek adına takipçi konumundasınız. Bu manada işiniz kolay değil. Günümüz insanı özellikle her geçen gün yeni bir ihtiyaç ile karşımıza çıkıyor. Bu da işleri yoğunlaştırıyor. Bu vesile ile çalışmalarınızda başarılar diliyorum ve 19 Ekim Muhtarlar Günüzü tebrik ediyorum .” şeklinde konuştu.

Muhtarlar adına Bahçelievler Mahalle Muhtarı Mehmet Nas, burada yaptığı konuşmada, muhtarlık teşkilatının 19 Ekim 1829 yılında kurulduğunu, bu günün yıl dönümü olan 2015'te Muhtarlar Günü olarak ilan edildiğini söyledi.

Bu günün Muhtarlar Günü ilan edilmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete teşekkür ettiğini kaydeden Nas, şöyle konuştu:

"Muhtarlık müessesinin etkinliğini ve iyileştirmelerin artırılması, gerekse de bu müessesin korunması ilişkin yapılan iyileştirmeler bizleri menün etmiştir. Her adımında kamu hizmetlerinden etkin, verimli ve güvenli bir şekilde faydalanmamız sorunlarımızın kıssa bir sürede yetkili makamlara iletilmedi ve takip edilmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığımız bünyesinde ve diğer Büyükşehir belediyelerinde Muhtarlar Daire Başkanlığı kurulmuş. İlçe belediyelerde ise Muhtarlık Müdürlüğü kurulmuş olup bu sayede taleplerimiz daha hızlı bir şekilde sonuçlanmaktadır. Taleplerimiz elektronik ortamda yapılabilmesi için bakanlığımız tarafından Muhtar Bilgi Sitemi MUBİS adına bir sistem oluşturulmuştur. Muhtarlık mesleği ile ilgili devrim niteliğinde adımlar atılırken özlük haklarımızın iyileştirilmesi sonucunda muhtarlık cazip hale getirilmiştir.  1829 yılından bugüne kadar varlığını çok zor koşullarda devam ettiren ancak 2002 yılından itibaren adeta altın çağını yaşayan biz muhtarlar için yapılanlarda başta Sayın Cumhurbaşkanımız recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” Diye konuştu.

Törene, Midyat Belediye Başkan Vekili Metin Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Gürol Yıldız, AK Parti İlçe Başkan Vekili Atilla Yarış, Muhtarlar Derneği Başkanı Talip Gürbüz ve Midyat Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Faik Teomay ve mahalle muhtarları katıldı.

Midyat Gundem / Yusuf Erol