Kocatepe Ortaokulu salonunda, 3’cüsü gerçekleşen geleneksel muhtarlar toplantısına, İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, Belediye Başkan Vekili Metin Kutlu, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, Kaymakamlık yazı işleri Müdürü İsa Kurnaz, daire amirleri ve İlçeye bağlı 72 Mahalle Muhtarı katıldı.

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, Bu toplantılarının ana hedefi vatandaş odaklı hizmet anlayışı olduğunu söyledi.

Kaymakam Dundar, “Vatandaşı merkeze alan, vatandaşın her tür iş, ihtiyaç, talep ve sıkıntılarını yerinden karşılamaktır. Dolayısıyla sizler görevinizi yaparken bu anlayışla hareket edeceksiniz, çünkü devletin temsilcilerisiniz. Kurumlarımızla irtibat kurmakta zorlanmayın, gelin her konunuzu rahatlıkla paylaşın." dedi.

Kaymakam muhtarların, çeşitli konularda talep ve önerilerini de dinleyerek, notlar aldı ve ilgili kurum müdürlerinden konuyla ilgilenmelerini isteyerek bilgiler aldı.

Toplantıda, Midyat Belediye Başkan yardımcısı Abdürrahim Çelik, Mardin Büyükşehir Belediyesi Midyat Şubesi Kasım Uçar, Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Midyat Şube Müdürü Hacı Bilgiç bağlık oldukları kurumları ile ilgili, yapılan, yapılacak çalışmaları sundu. Ayrıca, Mahalle Muhtarların talep ve sorunlarını dinlendiler.

Midyat Gündem / Selahattin Erol