İçişleri Bakanlığı trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yeni bir uygulamayı daha Midyat ilçesinde hayata geçirdi. Işıksız yaya geçitlerinde kırmızı çizgiler de yer almaya başladı. Midyat Belediyesince ilçede Işıksız yay geçitleri kırmışı çizgilerle boyandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" dedi. Ardından 81 İlde Eş zamanlı "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Eylemi’ de Midyat’ta gerçekleşti.

Hükümet Konağı önündeki Yaya geçitlerindeki çizgilerin kırmızıya boyanması ile yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekilerek etkinlik düzenledi.

Işıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyandı. Böylece sürücülere ''Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir'' mesajı verildi. Sürücülere bilgilendirme ve broşür dağıtıldı. Projeye öğrencilerden destek geldi.

Midyat İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, etkinlik dolayısıyla yaptığı açıklamada,  ülkedeki toplumların çağdaşlık düzeyinin en önemli göstergeleri den birisinin, o ülkedeki o bölgedeki trafik düzenin akışı olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürü Tüylü, “Midyat ilçemizde sağlıklı bir trafik düzeninin sağlanması, hem sürücülerin hem de yayaların sağlıklı bir şekilde işlemlerin yerine getirmesi trafik akışının düzeninin olması için zaman zaman etkinlikler düzenliyoruz. İçişleri Bakanımızın katkılarıyla ve talimatlarıyla trafikte yaya öncelikli trafik projesi gerçekleşti. Bizde bu amaçla ilçemizde bu etkinliği düzenledik. Çocuklarımıza, gençlerimize ve sürücülerimize öncelikli yaya bilincini geliştirmek amacıyla etkinlerimize zaman zaman devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Cevat Ertekin simli sürücü, güzel bir uygula olduğunu ifade ederek, “trafik kurallarına ellimizden geleni uygulamaya çalışıyoruz. İnsanların bilinçlendirilmesi güzel bir şey.” dedi.

Feyyaz Yenigün simli başka bir sürücüde,  çok iyi bir uygulama sürekli bu tür etkinlikleri olması istiyoruz diye konuştu.

Etkinliğe Belediye Başkan yardımcısı Masum Cengiz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, trafik polisleri sivil toplum kuruluşları ile öğrenciler katıldı.