Mardin Midyat’ta, Midyat Trafik Büro ekiplerince görevlileri tarafından "Trafik Güvenliği Eğitimi" veriliyor.

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan çalışmalar kapsamında 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı öncesinde tüm okullarda olduğu gibi Midyat ilçesinde de "Trafik Güvenliği Eğitimi" konulu konferans verilmeye başlandı.

Trafik kazalarını önlemek, trafik kurallarına uyma noktasında bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla ilk konferans gerçekleştirildi. Midyat Kocatepe Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen seminere Midyat Merkez ve kırsal mahallelerinde görev yapan öğretmen katıldı.

Konferans sunum gerçekleştiren Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği görevlisi Ahmet Güzel, Bu hafta içerisinde ilçe genelinde bütün öğretmenlerimize trafik bilgilendirme eğitimi yapacağız.  Bu proje İçişleri Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı ile müşterek bir projedir. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı başlayacak ve sorumluluklarımız daha da artacaktır. Trafik güvenliği sadece trafik polisinin denetiminden ibaret değildir. Trafikte eğitim, denetim, altyapı ve ilk yardım sistemi var. Bunların içerisinde eğitim öğretmenlerimizin işidir. Bu noktada öğretmenlerimizin trafikle ilgili bilgileriniz tazelemek istiyoruz. Siz öğretmenlerimizle okul önlerinde, okul servislerinde neler yapabileceğimizi istişare etmek amacındayız" dedi.