Farklı dinlerini ve kültürlerini barındıran Midyat; Müslüman'ı, Hristiyan'ı, Ezidi’ si ile Türk’ü, Kürt'ü ve Arap'ıyla birbiriyle kaynaşmanın ve bayramlaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyor.

Midyat protokolü vatandaşlarla bayramlaşmasına akın etti.

Gölcük mahallesinde bulunan Cevat Paşa Cami Sosyal Tesislerinde düzenlenen bayramlaşmaya, Midyat ilçe Kaymakamı Hüseyin Tekin, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı vekili Savcı Ahmet Soyhan ve AK Parti İlçe Başkanı Bekir Melih Güneştan katıldı.

Protokol üyeleri, Vatandaşlarla bayramlaşmanın ardından, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, İlçe Jandarma Komutanlığı’na, Garnizon Komutanlığı’na geçerek polis, asker ve korucularının bayramını kutladı.

Kaymakam Tekin, İlçe Jandarma’da görevli askerlere yaptığı konuşmada, Aynı amaç uğruna, aynı vazife uğruna ülkemizin farlı illerinden geldiklerini kaydederek, İşte bizim milletin en güzel ve farklı olan örneği budur. Sizler vatan görevi yaparken, farklı illerden gelip aynı amaç uğruna mücadele veriyorsunuz. Her zaman sizlerin yanında olduğumuzu belirtmek için buradayız. Allah hepimize sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir bayram nasip etsin. Bir sorununun olduğu zaman hiç çekinmeden bana ulaşabilirsiniz.” Dedi.

Kaymakam Tekin ve beraberindekiler daha sonra, Devlet Hastanesi’ne geçti. Burada sağlık ekibi, hastane personeli ziyaret etti. Ayrıca hastanede yatan çocuk ve acil servislerindeki hasta ve hasta yakınlarının bayramını kutladılar. Daha sonra, şehit ailelerinin evlerini ziyaret edildi.

Bayramlaşmaya ayrıca, 25.26. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 22.Dönem Mardin Milletvekili Muharrem Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, İlçe Komando Tabur Komutanı Zafer Pasinlioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Belediye Başkan yardımcıları Servet Yücel Oğuz ve Metin Kutlu, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, Turabdin Metropoliti Samuel Aktaş, HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, MZOB Başkanı Abdulhalim Gümüş, MESO Başkanı Rıfat Direkçi, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.