TBMM Bağcılık Ve Üzüm Araştırma Komisyonu Midyat’ta

TBMM Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ve komisyon üyeleri Midyat'a geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Gülveren Mahallesinde yapılan saha incelemelerinin ardından bir otelde istişare toplantısına katıldı.

Midyat’ta üzüm üreticilerle bir araya gelene heyet burada sorunlarını istişare ederek teşvik, tedbirleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Bilen, istişare toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Bağlarımız yaşlı, Bu bağlarımızın yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Komisyon Başkanı Bilen, “Bölgemizin her tarafında belli başlı sıkıntıları, girdi maliyetleri ve arazi ölçeklerinin biraz küçük oluşu müstahsilimiz dez avantajlı durumda. Bu konuda hükümetimizin ve Bakanlığımızın vermiş olduğu ilave destekler bekliyorlar. Hükümetimiz bu destekleri her geçen gün arttıracak. Bulundukları coğrafyada veya bölgede mutlu ve huzurlu yaşamanın gayreti ve çabası içerisinde ola caz.

Bağcılık alanında gördükleri eksikleri raporlaştırarak ilgili kurumlara ileteceklerini dile getiren Bilen, alınacak bir iki ufak tedbirle bu sektörün daha güvenli, daha huzurlu bir üretime dönüşebileceğini aktardı.

Genç çiftçimize, kadın çiftçimize birlik ve kooperatiflere verilen destekler diğer verdiğimiz desteklerin 20 puan üzerinde olduğunu kaydeden Bilen, “genç ve kadın çiftçilerin bu desteklerden yararlanmalarını tavsiye ediyorum. Bunula rekabet şanslarını üretimde de kaliteyi sağlayabileceklerini ve ürününde bol bereketli bir mahsule dönüşeceğini görecektir.” Diye konuştu.

Toplantıya, İl Tarım Müdür Vekili Özkan Önen, İlçe Tarım Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan ve çiftçiler katıldı.

Heyet yapılan toplantının ardından Midyat’tan ayrıldı.