Türk Kızılay’ının 14. Toplum Merkezi Mardin’de Açılacak

Türk Kızılayı Toplum Merkezleri 14. Toplum Merkezi Açılışı Mardin’de Gerçekleşecek.

Suriye Krizi İnsani Yardım Faaliyetleri kapsamında, Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu desteğiyle Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türk Kızılayınca gerçekleştiriliyor.

Türk Kızılay’ının 14. Toplum Merkezi Mardin’de açılışına; Mardin Valisinin ve Büyükşehir Belediye Başkanı’ Mustafa Yaman, Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan’ın, Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük’ün, katılımıyla açılışı gerçekleşecek.

Toplum Merkezi Programı, bünyesinde hizmet vermeye başlayacak olan Mardin Toplum Merkezi’nin açılışı, 10 Mayıs 2018 tarihinde saat 15:00’da Latifiye Mahallesi 1.Cadde No:413 Artuklu’da gerçekleştirilecek.

Türk Kızılayı Toplum Merkezleri, 2015'ten bu yana farklı sosyal ve kültürel etkinliklerle geçici barınma merkezleri dışında yaşayan sığınmacılara ve bölge halkına psikolojik destek, koruma, geçim kaynağı geliştirme ve sosyal uyum çalışmaları yürütmektedir. Program sunumu ile başlayacak olan etkinliğe, ulusal ve uluslararası organizasyonların temsilcileri, yerel kamu otoriteleri katılım gösterecek, etkinlik, açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi ve Toplum Merkezi’nin gezilmesi ile son bulacaktır.

TOPLUM MERKEZLERİ VE ETKİNLİK DETAYLARI:

Türk Kızılayı Toplum Merkezleri, 2015'ten bu yana farklı sosyal ve kültürel etkinliklerle geçici barınma merkezleri dışında yaşayan yabancılara ve bölge halkına psikolojik destek, koruma, geçim kaynağı geliştirme ve sosyal uyum çalışmaları yürütüyor.

Türk Kızılayı Toplum Mer-kezleri Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul (Bağcılar), İstanbul (Sultanbeyli), İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Konya, Mersin ve Şanlıurfa olmak üzere toplam 13 (on üç) adet merkezde aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu merkezlerden 10'u, AB tarafından fi-nanse edilmektedir.

Bu merkezler kadınlar, çocuklar, gençler ve engelli insanlar da dâhil olmak üzere yerinden edilmiş pek çok Suriyeli, Afganistanlı, Iraklı ile bölge halkı tarafından mesleki eğitim gibi farklı ders türleriyle ve Türkçe kurslarıyla tercih ediliyor. Önümüzdeki ay-larda da Kayseri’de de açılacak olan merkezlerimizin 14.sü Mardin’de açılacaktır.

Türk Kızılayı Toplum Merkezleri’nin başlıca faaliyet alanları:

•        Koruma Çalışmaları

•        Geçim Kaynağını Geliştirme Çalışmaları

•        Çocuk ve Gençlik Programları

•        Sosyal, Kültürel ve Uyum ile ilgili Çalışmalar

•        Psikososyal Destek ve Sağlık Çalışmaları olarak belirlenmiştir.

Midyat Gündem / Selahattin Erol