Tarihi ve kültürel mekanları ziyaret eden 13 üniversite rektörü Midyat ilçesini ziyaret etti.

Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, burada yaptığı konuşmada Midyat geçmişi ile şu anı örnek bir yer olduğunu kaydederek, başka bir emsali olmadığını kaydetti.

Kaymakam Dundar, “Akademisyenleri Midyat’ta ağırlamaktan büyük bir mutluluk yaşadıklarını kaydederek, “bu kadar kadim bir yerde farklı kültürlerin ve inançların kökenlerin bir arada yaşadığı nadide bir yer. Tarihi sokaklarında yaşayabileceğiniz bir mekan, bir ilçe. Tüm bünyenizde çalışan akademisyenleri, öğrencileri ve turları Midyat’ta bekliyoruz.” dedi.

Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ise, bizim beraber atandığımız 12 arkadaşımız ile birlikte senede bir iki defa bir araya geldiklerini Üniversitelerdeki meseleleri beraber tartıştıklarını aktardı.

Rektör Pakiş şöyle konuştu. “Bu seferki toplantıyı Batman’da yaptık. Buradan önce Mardin’e geçtik. Mardin birden fazla kültürü beraber yaşayabildiği bir yer. Hepimizin birlikte yaşama kültürüne muhakkak alışmamız gerekiyor. Bu nasıl olur? Birbirimize saygı göstermek sureti ile ve bu kültürü yaşatmak sureti ile. Çok dilli, çok dinli, çok kültürlü ancak bu şekilde olunabilir. Midyat ilçemizde bu nadide yerlerdendir. Bu coğrafyada ta büyük Selçuklulardan, Artuklulardan, Zenginlerden, Eyyubilerden, Osmanlılardan tarihi eserlere baktığınız zaman çok rahat bir şekilde görebilirsiniz. Buda sizi mutlu ediyor. Biz eski kültürümüz ile eski tarihimiz ile barışık bir şekilde yaşadığımız müddetçe inşallah ilelebet bu kültürü beraber yaşatacağımıza ben inanıyorum” diye konuştu.

Programın ardından davetliler, Telkari Tasarım ve Uygulama Merkezi ve Devlet Konuk evini gezdi.

Davetlilere burada Belediye Başkan yardımcısı Şehmus İleri eşlik etti.

Üniversite Rektörlerine ve davetlilerin onuruna Haşimoğlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Çiçek tarafından Cihan Et Lokantasında yemek verildi.

Düzenlenen programa, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Midyat Belediye Başkan Vekili Metin Kutlu, AK Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, İlçe Milli Eğim Müdürü Abdulkadir Altay, Midyat Kültür Sanat Yardımlaşma Turizm ve Çevre Derneği Başkanı Ünal Günel,  Mardin Tekstil ve Hazır Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Halil El, Midyat Kızılay Şube Başkanı Murat Aykat ve davetliler katıldı.

Midyat Gundem / Yusuf Erol