Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Üniversitesi, Midyat Kaymakamlığı, Midyat Belediyesi, tarafından,  “yerel kalkınma” çalıştayı düzenlenecek.

Milli İrade İlkokulu ve Ortaokulu Konferans Salonunda Çalıştay öncesi konuşan Mardin Valisi Ve Büyükşehri Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Midyat bir cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Yaman, “bunu hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de yerel yöneticiler biliyoruz. O nedenle de Midyat’ın problemlerini biliyoruz. Zaman zaman yerel yöneticilerle görüşüyoruz. Ancak, burada güzel bir çalışma yapılıyor. Ne yapacağımızı bilerek bir yol haritası çizilecek. Bu çalıştaydan çıkacak sonuca göre de hem merkezi hükümet, valilik, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyesi ve diğer amirler bu çalışyatda hangi destek vereceklerini düşünecekler." dedi.

Mardin’ine 2. Bir Organize Sanayi Bölgesi ve Midyat Organize Sanayi Bölgemizin kuruluş çalışmaları bitti artık. İnşallah bunu kıssa sürede çözeceğiz. Bölgedeki bu huzurun devam etmesine katkı sağlayacak her çalışmayı hep birlikte yürüteceğiz.” Dedi.

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dündar, ise ilçenin önemli bir tarihe sahip olduğunu söyledi. Tekin, "Bir çok kadim medeniyete ev sahipliği yapmış ve halen yapmakta olan büyük bir şehir, özel ve potansiyeli yüksek olan bir şehir. Fakat henüz bu potansiyelini ortaya çıkarabilmiş değiliz. Biz tüm paydaşlar olarak gerek, kamu gerek özel sektör olarak gerek sivil toplum olarak bizde bu noktadan hareketle Midyat'ı daha yaşanılabilir bir yer haline getirmek, bu bünyesinde bulunan mevcut potansiyeli nasıl burada yaşayan insanımıza dışarıdan gelen insanlarımıza konfor olarak yaşam standartının yükseltilmesi olarak sunabiliriz diye düşünmeye başladık. Ve her şeyden önce bir durum tespiti yapılması ve bu durum tespiti analiz edilerek, bu ilçenin güçlü yönlerini, zayıf yönlerini, fırsatlarını ve tehditlerini bir swot analizin mantığıyla ortaya koyup buna göre bu fırsatları nasıl istifade edebiliriz mantığıyla kendi çabalarımızla bir şeyler yaptık" diye konuştu.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik’te, Biz Midyat Belediyesi olarak, güçlü yönlerimizin, zayıf yönlerimizin farkında olduğunun altını çizerek, “Bizi bekleyen fırsatların ne olduğunu, tehditlerin ne olduğunu biliyoruz. Ancak dışardan bir göz baktığı zaman çok daha farklı bir perspektif çizileceğine inanıyorum. Bundan dolayı da paydaşlarımızın önümüze koyacakları yol haritası ile bir yol almak istiyoruz.” Diye konuştu.

Midyat Yerel Kalkınma Çalıştayı yedi konu başlığı altında, ‘Midyat’taki Yerel zanaatlar’, ‘Tarım ve Yerel Ürünler’, ‘Ekonomi ve İstihdam’, ‘Gençlik ve Spor’, ‘Kadın, Çocuk ve Engelli Bireyler’, ‘Eğitim’ ve ‘Turizm’ ilçenin iç ve dış çevre analizi yapılacak.   

“Yerel Kalkınma Çalıştayı" na 11 Mart Çarşamba günü Akitu Otelde yapılacak.

Çalıştay açılışına, Artuklu Üniversitesi Genel Sekreter yardımcısı Tarık Demir, Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Ekrem Akman, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış, Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir, öğretim görevlileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda davetli katıldı.