Yeşilay Bölge Toplantısı ve Uygulama Eğitimi Mardin’de Gerçekleşti

Yeşilay’ın İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve İçişleri Bakanlığı ile birlikte ilkokul ve ortaokullarda hayata geçirdiği “Benim Kulübüm Yeşilay” projesi, İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl 81 ilde hayata geçiyor.

Projenin güneydoğu pilot uygulaması geçtiğimiz günlerde 11 Yeşilay üniversite gençlik kulübünün katılımı ile Mardin’de toplanması ve örnek uygulanması ile başladı.  Abdulkadir Tutaşı İlkokulu ve Kasımiyye ortaokulunda uygulaması yapılan proje öğrencilerden hem olumlu karşılandı, hem de gelecek nesillerin bağımlılıklardan korumak amacı ile olumlu adımlar atıldı.

Mardin'de okullar ‘benim kulübüm Yeşilay’ diyecek!

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin  Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu proje hakkında basına bilgi verdi ;  “Mardin  Yeşilay Şubemiz ve Mardin Artuklu Üniversitesi  Genç Yeşilay Topluluğuyla birlikte  Abdulkadir Tutaşı İlkokulu ve Kasımiyye ortaokulunda  ‘Benim Kulübüm Yeşilay’ projesini uygulamaktan keyif alıyoruz.  Mardin Yeşilay Topluluğundan 20 gencimizle bağımlılıklarla mücadele kapsamında çocuklarımıza bilinçlendirme, farkındalık oluşturma amaçlı faaliyetimizi yürütüyoruz. Bu faaliyetimizi ve başarılı bir şekilde yaptık. Burada da başarılı bir farkındalık oluşturacağız. Amacımız öğrencilerimize felaketten önce sloganı ile hareket ederek bağımlılıklardan önce kendilerine ulaşmaktır. Gençlerimizi spora, kültürel ve sosyal faaliyetlere yönlendirerek, bağımlılıktan keyif almadan daha sağlıklı, bağımlılıklardan uzak bir hayat oluşturmayı amaçlıyoruz. Destekleri ve katkılarından dolayı Yeşilay genel merkezi ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Proje kapsamında Mardin ilinde okullarda Yeşilay kulüpleri kurularak; var olan Yeşilay Kulüpleri canlandırılıyor. Proje boyunca ilkokul ve ortaokul öğrencilerine Yeşilay hakkında bilgi verilerek farkındalık oluşturuluyor. Proje sonunda “Benim Kulübüm Yeşilay” etkinliklerine katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verildi.