Midyat Belediyesi T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında vatandaşlık numarası, fotoğraf bulunmayan adaylar için ilçe nüfus müdürlüklerine yetiştirdi.

Midyat Belediyesince adaylara ücretsiz ulaşım hizmeti verildi.

Ayrıca belediyeler, sınav merkezleri çevresinde bekleyen velilere maske ve su dağıtımı yapıldı. Polis ekipleri, sınav merkezlerinin çevresinde sosyal mesafe kuralına uymaları konsunda velilere ikazda bulundu.

Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Veysi Şahin’in talimatıyla, Belediye hizmet binasını açık tutarak, öğrenci belgesini, unutan veya kaybeden öğrencilere hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Çelik, “Bize ulaşan öğrencilerin sınav belgelerini çıkarıp onları okullarına hızlı bir şekilde ulaşımlarını sağladık. Bunun yanında zabıta ekiplerimizin yardımıyla maske, eldiven ve dezenfektan ihtiyaçlarını karşıladık. Herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için elimizden gelen gayreti gösterdik. Midyat’ın giriş noktalarında ve 8 bölgede zabıta ekiplerimiz hazır vaziyette beklemekte. Gerekli bütün tedbirler alınmış öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, emeklerinin zayi olmaması Belediye olarak elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz.” Diye konuştu.

Sınav merkezlerinin çevresinde bekleyen bazı veliler ise Kur’an-ı Kerim’den tilavet okuyarak dua etti.

Velilerden biri, sınava giren çocuğu için fetih süresini okuyup beklediğini belirterek, “Allah bütün sınava girenlerin yardımcısı olsun. Allah emeklerini boşa çıkarmasın, ailelerine sabırlar versin. Yasin ve Fetih süresi okuyorum.” Dedi.

Münir Altunkaynak ise, “çocuklarımı sınava girmek için getirdim. Çok çalıştılar, bugün emeklerinin karşılığını alacaklar inşallah.