Yunusemre mahalle muhtarı Faysal Üstün’ün vefat etmesinin ardından, yerine 1 kadın 6 aday yarışıyor.

Türkiye genelinde ise bugün 753 yerde yapılan muhtar seçiminde, İstanbul'da da 14 mahalle, yeni muhtarlarını belirleyecek. 71 bin seçmenin oy kullanacağı İstanbul'da 11'i kadın 62 muhtar adayı yarışıyor.

Muhtar adaylarından, tek bayan aday Fadile Aslan ile Masum Sain Keppo, Abdulkadir Yıldırım, Ahmet Ağırman, M. Ali Özgün ve Hayrettin Akbulut muhtar adaylığı için yarışıyor.

Yunusemre Mahallesi’nde de hazırlıklar sabah 07.00’da başladı. Oylama öncesi Hacı Nuri Makbule Yeşilmen İlkokulu’na gelen görevliler, 10 sandıkta yapılacak seçimler için sınıfları hazırladı. Zarflar ve sandıklar mühürlendi, sınıflar numaralandırıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı okulda polis ekipleri, HES kodu sorgulaması yaptı, HES kodu olmayan görevliler ve seçmenler okula alınmadı. Yaklaşık 3000 seçmenin oy kullanacağı seçimde, 08.00’da başlayan oylama işlemi saat 17.00’da sona erecek.

Muhtar adaylarından Fadile Aslan “Seçimlerin mahallemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Diğer aday arkadaşlara da başarılar diliyorum. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin” diye konuştu.

Oyunu kullanan adaylardan Ahmet Ağırman ise, “Bu yarışta biz de varız. Oyumuzu kullandık. İnşallah iyi olan ve mahallemize daha iyi hizmet edecek olan kazanır. İnşallah bu süreçte kazanan biz olacağız.” Dedi.

Masum Sain Keppo ise, “Zor bir seçim olacak. Biliyorsunuz ara bir seçim. Ara seçimlerde adaylar biraz daha fazla oluyor. Biraz daha sıkışık oluyor. Pandemi sürecinde, sokağa çıkma yasağında olsun, öğrenciler de sınavda zaten bugün. İlçemiz için ve mahallemiz için hayırlı olsun.”

Selahattin Erol