Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Gönüllülük Alanında İş Birliği Protokolü” etkinliği Mardin’de düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Dr. Bekir Pakdemirli ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu arasında imzalanan “Gönüllülük Alanında İş Birliği Protokolü” çerçevesinde, Üniversite ve Lise öğrencilerinden oluşan genç gönüllerin tarımla tanışması etkinliği gerçekleşti.

İmzalanan protokol kapsamında genç gönüllülere Mardin İl Müdürlüğü toplantı salonunda Bakanlığın temel çalışmaları ve etkinliği içeriği hakkında teknik bilgi verildi. Ardından, Kızıltepe İlçesinde Araköyü Mahallesinde personel ve genç gönüllülerle birlikte lahana ve karnabahar hasadı yapıldı.

Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler, burada yaptığı açıklamada, “Bakanlıklarımız arasında yapılan İş Birliği Protokolü çerçevesinde genç gönüllülerimizin tarımla tanışmasına, ürünün tarladan sofraya kadar geçen aşamaları görmelerini, yaşamalarını ve gençlere tarımı sevdirmeyi amaçladık. Bugün burada; personel, gönüllü ve çiftçi el ele dayanışması ile lahana ve karnabahar hasadını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Protokol çerçevesinde bu tür etkinliklerimizi devam ettirerek tarımda gençlerimizin daha fazla rol almalarını sağlamaya çalışacağız.” Dedi.

Dinler ve beraberindekiler daha sonra çiftçi ve genç gönüllülerle lahana hasadını gerçekleştirdi.