Mardin’in Midyat ilçesinde Gülistan Derneği tarafından düzenlenen, Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan tarafından ‘Son Kalemiz Aile Ve Şuurlu Gençlik’ konulu konferans verildi.

Bağlar Mahallesi Milli İrade İlkokulu salonunda gerçekleştirilen konferansta Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, ailelerin televizyon, bilgisayar ve cep telefonlarının bilinçsiz kullanımı nedeniyle çocukları ile sağlıklı iletişim kuramamalarından söz etti.

Aslanhan, “günümüz gençliğini bekleyen sıkıntılar, çocuğun başarısında anne-babanın rolü çok büyüktür. Aile bütünlüğü ile aile ve çocuklar arasındaki iletişim çok önemlidir. Aileler çocuklarının internet ortamında sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile birçok değerlerini yitirdiklerini bilmeli, anne ve babalar çocukları ile iletişim içinde olarak onlarla sohbet ortamı oluşturabilmelidirler. Aile değerlerine önem verilmelidir." diye konuştu.

Aslanhan konferans sonrası okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

Programa, Midyat Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Denetimli Serbestlik Müdürü Serdar Erdoğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alaattin Bilgiç, Gülistan Derneği Başkanı Abdulkadir Acat, Diyanet-Sen Midyat Temsilcisi Zeyni Bedir, Din-Bir-Sen Temsilcisi Başkanı Tevfik Acar, Umutla Yaşam Derneği Başkanı Murat Ay ve çok sayıda davetli katıldı.