Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında, İl Bank ve Dünya Bankası tarafından desteklenen “Sürdürülebilir Şehirler Projesi”nin ilk değerlendirme toplantısı Büyükşehir Belediyesi Mardinkent A.Ş Toplantı Salonundan gerçekleştirildi.  

Proje; Su idarelerinin bütüncül bir yaklaşım ile şehirdeki su bileşenlerini sürdürülebilir bir şekilde planlayarak yönetilmesine imkan sağlıyor.   

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, toplantıda, kentin en büyük sorunların başında gelen su sorunu çözmek için yoğun bir gayret gösterdiklerini belirtti.

Şehirdeki su sorunu ortadan kaldıracak çalışmaları desteklediklerini söyleyen Demirtaş, yaptığı saha incelemelerinde ciddi bir su sıkıntısını gözlemlediğini ifade ederek vatandaşların yaşadığı içme suyu sıkıntısını sona erdirecek çalışmalara ağır verildiğini kaydetti.

Projenin hızlandırılarak kısa sürede tamamlanmasını isteyen Demirtaş, “Proje ne kadar erken biterse vatandaşa o kadar iyi hizmet edeceğiz.” dedi. 

Toplantı, proje sunumunun ardından yapılan karşılıklı görüş alışverişiyle son buldu.

Demirtaş’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, MARSU yetkilileri ve projenin uygulayıcı firmasının yetkilileri katıldı.