AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Kültürel mirasımızı dünyaya tanıtmak hükümetimizin hedefi”

MARDİN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Midyat’ta geldi.

Son dakika güncel Midyat haberleri Yazıcı, AK Parti Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen “Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu Eğitim Programı” ın ardından Midyat ilçesine geldi.

Midyat Belediyesi önünde Kaymakam Ahmet Solmaz ve Belediye Başkanı Veysi Şahin ile Belediye personeli tarafından karşılanan Yazıcı, ilçenin genel durumu ve belediye çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Veysi Şahin’den bilgi aldı.  Burada anı defterini imzaladı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen “Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu Eğitim Programı”ın ardından, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in davetlisi olarak ilçeye geldiğini kaydederek, şöyle konuştu:

“Midyat bildiğimiz bir yer, her gelişimizde farklı bir Midyat’ın ortaya çıktığını görüyoruz. Belediye Başkanımız gerçekten görev süresi içerisinde tarihi kimliği, aslına uygun olarak ortaya çıkartmak suretiyle buradaki kültürel mirasımıza çok önemli katkılar sağladığını gördük. Duygulandırıcı kültürel bir miras var burada. Mor Gabriel Manastırı’nı da gezdik. Orası da çok etkileyici bir eser. Dolayısıyla bu kültürel mirasımızı dünyaya tanıtmak ve yaygın hale getirmek suretiyle turizm potansiyelimize katkı sağlamak buradaki arkadaşların ve hükümetimizin de hedefi. Bu doğrultuda yapılan çalışmaları görmek bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Burası büyük bir zenginlik diyarı… Milletimiz her şeyi hak ediyor. Milletimizin tarihi çok derin, kültürel mirası çok derin. Bu miras bu topraklarda yaşayan herkesin, hepimizin. Değer verdiğimiz değerlerden biriside bu kültürel mirastır. Değerler hepimizindir. Siyasi kimlikler farklı olabilir ama bu kültürel miras, inanç değerleri hepimizindir. Çok memnun oldum başkanımıza da katkısı ve emeği geçen arkadaşlara da, Valimize ve dostlarımıza çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Yazıcı ve beraberindekiler, Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ve Süryani cemaatinin ziyaret ettiği Süryani Ortodoks manastırı olan Mor Gabriel Manastırını ziyaret etti. Burada Turabdin Metropoliti Samuel Aktaş’tan bilgi alarak, anı defterini imzaladı. Ardından, Yazıcı, Midyat Belediyesi tarafından restore edilen 500 yıllık tarihi çarşı ile 200 yapının restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Tarihi sokaktaki ve yapıları incelemesinin ardından, Konuk evinde Yöresel Reyhani Oyunu'nu izledi, tarihi İbrahim Şabo Kültür ve Sanat Sokağı, Gelüşke hanı, Gümüşçüler çarsı, Estel Hanı, Estel Kent Müzesini ziyaret etti.. Tarihi yerleşim bölgesinde esnafları gezerek esnaf ve halkla ile sohbet etti.

Belediye Başkanı Veysi Şahin günün anısına Yazıcı’ya plaket verdi, konuk evinin yapıldığı ışıklı fotoğraf hediye etti.

Mardin Milletvekili Şehmus Dinçel, Yazıcı ve beraberindekilere, reyhani müziği ve şahmeran ile ilgili bilgi verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mardin Milletvekili Şehmus Dinçel, İl Başkan Vekili Abdulvahap Alma eşlik etti. Belediye Başkanı Veysi Şahin’in daha sonra davetlilerin onuruna verdiği akşam yemeğinin ardından Başkan yazıcı ve beraberindekiler, ilçeden ayrıldı.

VİDEO GALERİ

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Google News