Fikre Çelik, şiir kitabı ile ilgi yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “15 yıldır Edebiyat ile yakından ilgilenen ve Çanakkale’ de yaşayan Mardin-Midyatlı Yazar, Fikret Çelik "SONRASI" isimli ilk kitabı 2. Baskısıyla okuyucuyla buluştu.

Çelik, ilk kitabı olan "SONRASI" isimli kitabını yayımlamanın mutluluk ve heyecanını yaşıyor.

Mardin ilinin Midyat ilçesinde doğdu. Ortaöğretimini Midyat Lisesinde, Lisans Eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümünde ve Pedagojik-Formasyon eğitimini Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde tamamladı.

2007-2010 yılları arasında Midyat ve çeşitli köylerinde öğretmenlik yaptı.

2014’ten beri Çanakkale’de yaşamaktadır.

Şiirleri: Varlık, Üvercinka, Patika, Güncel Sanat, Şiirden, Akatalpa, Edebiyatist, Mavi Yeşil, Lacivert Öykü Şiir, Eliz Edebiyat, Babylon, Lirik, Amanos, Kirpi, Kuzgun, Leyli Sanat, Ulduz, Silgi, Kadran, Rıhtım, Demlik, Artemis, Tmolos, Yazı-yorum, Son Gemi, Bi Konuşalım Mı, Kulis.az, Mavi, Sinada, Hasat Ekin, Divit Kalem, Karakedi, Torpido, Asre Jomeh dergilerinde,

4. Uluslararası Cengiz Aytmatov Şiir Antolojisi kitabında ve süreli yayınlarda yayımlandı/yayımlanıyor.Yazar Çelik'in "SONRASI"

Kitabının önsözünden bir alıntı :

‘’ Önsöz ‘’ Hani yorgunsundur, denizin dalgalarına değiyordur ayakların, ruhun bilinmezliklere akıyordur, salıvermek istersin ya içinin yangınını berrak sulara... İşte öyle!

Hani Turuvalı Helen’in bahtına yakılan ağıtlarla çınlıyordur kulağın, martıların gagaları titriyordur duyduklarından, denizyıldızları vuruyordur kendini sahile, karabataklar çığlık atıyordur ya sevdasızlara... İşte öyle!

Sana gizemli bir hitap sunuyor bu kitap! Yarı baygın bakışlı bir şairin anaforlarını sunuyor. Çölde, dudağı kurumuş yolculara bir kaç damla su, bir kaç serin serap sunuyor. Farklı bir görüş, farklı bir evren, farklı bir boyut sunuyor. Sana seni sunuyor...’’

AŞKA GELMEK

Bir telkâri ustasına gitsem,

Uzun gecelerden kalmış

Bir uykunun dağınıklığında,

Dilimdeki sözcükleri

Maharetiyle buluştursam.

Dalgalar biliyorum

Gümüş suyu renginden.

Ve sevdalar biliyorum

Cemal’in, Edip’in dilinden;

Ben anlatsam, o işlese tel tel.