Açılışa, Midyat İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Fethullah Aydın, TV. Sunucu Ayşegül Günay ile ve davetliler katıldı.

Sualtında çekilen fotoğrafından oluşan sergiye ilişkin açıklama yapan Sualtı fotoğrafçısı Bedri Sincar, Mardin ve Midyat’ta turizm farkındalığı yaratmak için Su Altı fotoğraf sergisini Midyat’ta açtıklarını söyledi.

Sincar, “Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) üyesi, Bodrum Su Sporları Kulübü Başkanı ve Sualtı Fotoğrafçısıyım. 1995 y8ılından beri hem su altı eğitimi veriyoruz. Su altı fotoğraf çekimleri eğitimlerimiz devam ediyor. Mardin Midyat’ta sergi açmamızın nedeni Mezopotamya’yı Okyanuslar ve Dünya Denizlerle Buluşuyoruz. Busu aktı fotoğraf sergisi açmamızın nedeni farkındalık olmak için burada açıyoruz. Tarihi 1600 yıllık otantik bir yerde açıyoruz. Yaklaşık Uluslararası 22 ödülüm var. Hem Lübnan, hem Ürdün ve Filipin gibi bütün dünyada sualtı fotoğraf dalında ödüllerimiz var. Türkiye adına da 2011 yılında Bodrumda takım olarak Dünya Şampiyon olduk. Ben orada milli takım kaptanıydım. Bugüne kadar yaklaşık Türkiye’de 7 tane sualtı fotoğrafçılığı sergisi açtık ve22 ödül aldık. Bizde Mardin Midyat’ta farkındalık yaratmak için bu sergiyi açıyoruz. Bütün katılımcıları bekliyoruz. Teşekkürler” diye konuştu.

Fotoğrafların birbirinden güzel olduğunu ifade eden Sincar, Arşivimde Dünyanın farklı ülkelerinde çektiğim binlerce fotoğrafı olduğunu kaydetti.

Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, fotoğraf sergisi burada açılmasında emeği geçtiği için teşekkür ederek, Midyat’ta Mardin’de denizimiz yok ama bu tablolarla denize en yakın hali ile görmüş olduğu nu söyledi.

Kaymakam Solmaz, “ Hem turizmi hem de yer altı derinliklerini güzelliklerini sizlerin sayesinde birleşmiş oldu.” dedi.

Midyat İlçe Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, “Bedri bey ilkleri yapmakla biliniyor. Midyat’ta ilk butik oteli kazandıran Bedri beydir. Bu sergi Midyat’ta renk katacak. Şahsen ben fotoğraf sergisinin burada sürekli halde burada kalmasını istiyorum. En azından buraya gelen insanlar merak eder. Hem de kendinizi hem de Midyat’ı tanıtmış olursunuz.” Dedi.

Davetliler daha sonra bir birinden güzel su altında çekilmiş fotoğraf sergisini gezerek, çekilen fotoğraflarla ilgili bilgi aldılar. Fotoğraf sergisi 30 Ekim tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.