MARDİN - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy "Her şehri ünlüsüyle geziyoruz projesi" Kapsamında Mardin'in Midyat ilçesini ziyaret etti

Ersoy, Midyat'ta Hercai Dizisi'nin setine konuk oldu

Ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla kurulan Rotahane Programı kapsamında “Ünlülerle Türkiye’yi Geziyoruz” projesi kapsamında Midyat’ı ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Bakanın eşi Pervin Ersoy’u, tarihi İbrahim Şabo kültür ve sanat sokağında Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, eşi Ayfel Dundar ve Belediye Başkanı Veysi Şahin, tarafından karşılandı.

Yöresel Puşi takan Ersoy, puşi’nin migrene iyi geldiğini söyledi.

Buradan Konuk Evi’ne geçen Ersoy ve beraberindekiler, çiçeklerle ve Mardin’in yöresel reyhani oyunu ile karşılandı. Daha sonra, yöresel sanatçılardan oluşan müzik gurubu, Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice dillerinde kısa bir konser verdi. Ersoy’a, daha sonra, konaklar ve Midyat hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Başkan Şahin, Ersoy’ Konuk Evi’nin fotoğrafını hediye etti. Konuk evinin içini gezen Ersoy ve beraberindekiler, konaktaki eserleri de inceledi.

Ersoy, tarihi mekanda çekimleri devam eden ATV'de yayınlanan Hercai Dizisi'nin oyuncularıyla tanıştı.

Pervin Ersoy, daha sonra Midyat’ta çekimlerinin devam eden dizinin setini gezerek, sanatçılarla sohbet etti.

Dizi oyuncularıyla sohbet eden Ersoy, “Allah yolunuzu önünüzü açık etsin. İzleyiciniz bol olsun. Bende artık bu diziyi izleyeceğim. ” Dedi.

Belediye Başkanı Veysi Şahin ile birlikte Midyat’ın tanıtımına katkıda bulundukları için dizi oyuncuları Akın Akınözü, Ebru Şahin’e Fahri Hemşehrilik unvanı ve plaket verildi. 

Belediye Başkanı Veysi Şahin, plaket takdiminde yaptığı konuşmada; “Midyat’ın tanıtımı için üstün gayret sarf ettiler. Midyat hem Türkiye’de hem de dünya çapında tanın bir ilçe Dinler ve diller kenti. Ben huzurunuzda hem Ebru hanıma, hem de Akın beye Midyat halkı adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Kendilerini fahri elçi ilan ettik. Çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Bakanın eşi Pervin Ersoy’a, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Televizyon Oyuncuları Gupse Özay, Yasemin Sakallıoğlu ve rotahane gezi kulübü üyeleri eşlik etti.