Midyat Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, “Kültür Sanat Etkinlikleri, Okur-Yazar Buluşmaları” kapsamında, Araştırmacı Yazar Emine Şenlikoğlu’nu okurlarıyla buluşturarak, imza günü düzenlendi.

21 Dönem Mardin Milletvekili ve Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Tarihi Belediye Kültür Evinde düzenlenen etkinlikte, Yazar Emine Şenlikoğlu’ un imza gününe katıldı. Başkan Şahin, Filografi sanatı ile yapılan ‘Elif-Vav’ tablosunu Şenlikoğlu'na hediye etti, ‘Gençliğin imanını sorularla çaldılar' adlı kitabını imzalatarak satın aldı. Ayrıca, kitaplarından satın alarak vatandaşlara dağıttı. 

Belediye Başkanı Veysi Şahin, Yazar Emine Şenlikoğlu için, Midyat ilçesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “mazlumların sesi oldunuz, zalimlere karşı dik durdunuz, bu vesileyle sizleri hep takdir ettik, takdir etmeye devam edeceğiz. Başarılarınızın devamını diliyorum. Tekrar ilçemize hoş geldiniz.” dedi.

Araştırmacı Yazar Emine Şenlikoğlu’ da; Midyat’ta olmak tan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “davam adına sevindim. Bizim mahallede böyle anlayışlı, böyle yazarına sahip çıkan bir belediye başkanı olması memnuniyet vericidir. Yaklaşık 20 yıldır böyle ilgi görmemiştik. Çok güzel bir ilgi var.” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış ise, “Yıllardır ve 28 Şubat sürecinden itibaren yazılarıyla gençlere örnek olmuş bir yazar. Midyat’ta ağırlamaktan onur duyuyoruz. Midyat Belediye Başkanımız Veysi Şahin’e de ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.”

Özel Kalem Müdürü Halil Polat’ta, “İslam’a hizmet etmiş bir yazarımız. Bil hassa başörtüsü konusunda sembol olmuş bir yazarımız. İlçemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

Belediye Kültür Evindeki imza gününe, Belediye Başkan yardımcıları Abdurrahim Çelik, Masum Cengiz, Belediye Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Ali Alptekin, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Muazzez Acar, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berna Baysal Çelik, Türkiye Gençlik Vakfı Midyat Temsilciliği Kadın ve Aile Koordinatörü Ayşe Bozkurt, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Hüseyin Yücel, belediye birim müdürleri, belediye personeli ve okurlar katıldı.

Düzenlenen etkinlikte yazar Emine Şenlikoğlu kitapseverlerle sohbet ederek ayna zamanda okurları için kitaplarını imzaladı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, Yazar Emine Şenlikoğlu'na kitaplarını imzalattıktan sonra hatıra fotoğraf çekindiler.

Yazar Emine Şenlikoğlu, daha sonra ilçede çeşitli temaslarda bulundu.

Midyat Gündem Com'u Google News'te takip edin