‘Eğlence Parkı’ çocukları mutlu etti

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında, ‘Çocuk Eğlence Parkı’ kuruldu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, ‘Çocuk Gülerse Şehir Güler’ sloganıyla yaklaşık bir buçuk yıldır başlattığı çalışmalara bir yenisi daha ekledi. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda açılan ve bir ay boyunca devam edecek, ‘Eğlence Parkı’ çocukları ve ailelerini mutlu etti. Bir ay boyunca hizmet verecek eğlence parkında, 5-14 yaş aralığında ki çocuklar, trambolin, top havuzu, mini golf, şut becerisi, tırmanma duvarı gibi 9 oyun parkurunda gönüllerince eğlenebiliyorlar.

Eğlence parkını ziyaret eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, çocukların mutluluğuna ortak oldu. Çocuklarla bir süre sohbet eden Yaman, çocuk ve aileleriyle fotoğraf çektirdi.

Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yaştaki çocuklar için farklı çocuk oyun alanları ve bahçeler kurduklarını belirtti. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında, çocuklar için ‘Eğlence Parkı’ kurduklarını ifade eden Yaman,  “5-14 yaş aralığında ki çocukların tatillerini burada geçirmeleri amacıyla bu alanı oluşturduk. Alan, şehir merkezinde yürüyerek gelinebilecek bir uzaklıkta. Çocuklarımız için güvenli bir alan. Hava serinleyince başlayacağız ve gece yarısına kadar devam edecek” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür faaliyetleri önemsediklerini söyleyen Yaman, “Mahalleme Havuz Geldi Projesi kapsamında okullarımızın bahçelerinde portatif havuzlar kurduk ve bu çalışma devam ediyor. Kışın da buz pateni getirdik. Şehir merkezine gelemeyen çocuklarımıza da çocuk oyun alanları kuruyoruz. Şuana kadar 250 oyun parkını kırsal mahallemize kurduk. İstek olduğu takdirde servislerimizle, çocuklarımızı buraya getireceğiz.”

“Çocuklar gülsün istiyoruz. Çünkü çocukların güldüğü bir şehir mutlu ve gülen bir şehirdir” diyen Yaman, “Büyükşehir Belediyesinin ödenekleri artık bu şehrin çocukları, öğrencileri, gençleri, engellileri ve kadınları için harcanacak” diye belirtti.