Mardin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, salgınla mücadele kapsamında umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafeterya, restoran gibi yeme içme mekanları, şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan araçların denetimi yanı sıra vatandaşların kalabalık şekilde bulunabildiği meydanlar, alışveriş merkezleri ile pazar yerlerinde denetimler devam ediyor.

Mardin il genelinde ekiplerce,  22-28 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal eden 59 kişiye 54 bin 100 TL cezai işlem uygulandı.

Alınan tedbirler kapsamında düzenli olarak yapılan izolasyon denetimlerinde 21-27 Aralık tarihleri arasında 4 bin 338 hanede kontrol yapan ekipler,  11 bin 299 kişinin karantina koşullarına uyduğunu tespit etmiştir.

53 araç, 129 ekip, 258 personelin katılımıyla yapılan izolasyon denetimlerinde 8 kişinin karantina kurallarını ihlal ederek ikametlerinde bulunmadıkları tespit edilmiş olup kişilerle ilgili resmi işlem yapıldı, 1 kişi ise yurda zorunlu izolasyona alındı.