Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, İtfaiye Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Derik ve Midyat Grup Amirlikleri başta olmak üzere diğer grup amirlikleri, öğrenciler tarafından ziyaret edilirken öğrenciler İtfaiyenin çalışmaları hakkında bilgilendirildi. Ayrıca Hafta kapsamında okullarda yangın tatbikatları gerçekleştirilerek öğrenciler yangın ve diğer kazalar hakkında bilgilendirildi. İtfaiyenin çalışmaları hakkında bilgilendirilen öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

İtfaiye Haftası kapsamında grup amirliklerini ziyaret eden çok sayıda öğrenciyi bilgilendirdiklerini aktaran Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, bu programlardan en anlamlısı, geleceğin teminatı olan öğrencilerin yangın ve diğer kazalar hakkında bilgilendirilmesi olduğunu kaydetti.

Canı pahasına vatandaşın ve tüm canlıların hayatlarını kurtarmak için mesai kavramı gözetmeden çalışan tüm itfaiyecilerin haftasını kutladıklarını ifade eden Yaman, “Özellikle anız yangınlarının fazla olduğu ama geçtiğimiz dönem uyarı ve çalışmalarımız ile azalma gösterdiği ilimizde görev yapan arkadaşlarımızın haftasını kutluyorum. Gerek yangın, kaza müdahale hızı sık sık tatbikatlar ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Farkındalık için okullarımızda tatbikatlarımızı sürdürüyoruz. İtfaiye olması gerekiyor ama inşallah ihtiyaç olmaz. Onlara çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kutlamalar kapsamında Türk bayrakları ve sirenlerle şehir turu atan itfaiyeciler, Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hadi Çomaktekin ile birlikte Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret etti.

Haber / Yusuf Erol