Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Nusaybin ilçesinde faaliyet gösteren Esnaf Odaları Başkanları ve tekstilci esnafıyla bir araya gelerek görüş ve taleplerini dinledi.

Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşen görüşmeye Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen ve tekstilci esnafı katıldı.

Görüşmede Nusaybin ilçesinde gerçekleşen yatırımlara değinen Vali Demirtaş, huzur ve sükûnetin sağlandığı ilçeyi bir cazibe merkezi haline getirmek için Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere ciddi bir yatırım atağı hazırlığının olduğunu söyledi.

Nusaybin’in tekstil sektöründe son zamanlarda yatırımcıların gözde noktalarından biri olmaya başladığını belirten Vali Demirtaş, “İlçelerimizin kalkınmasına ve istihdamı artırmaya yönelik olarak yapılacak her projede yatırımcılarımızın yanındayız. Devletimizin bölgemize sağladığı pozitif teşviklerle birlikte gerek yerli gerekse de yabancı yatırımcıların şehrimizde ciddi girişimleri bulunuyor. Nusaybin bizim için önemli bir ilçedir. Bu doğrultuda; ilçemizde çeşitli projeleri hayata geçirirken bazı projelerimizin planlanmasında sona geldik. Nusaybin’e bir Organize Sanayi Bölgesi kazandırmaya yönelik girişimlerimiz sürüyor. Yine Nusaybin’imizin ticareti için önemli bir merkez olan tarihi kapalı çarşıdaki restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışması devam ediyor. Millet Bahçesi yanı sıra ilçemizin ihtiyacına cevap verecek modern bir Otogar da inşa etmeyi planlıyoruz. Trafiği rahatlatmak adına da yol yapım çalışmalarımız olacaktır.” dedi.

Eğitim ve sağlık alanında planlanan yatırımlarda çalışmaların kısa süre içerisinde başlanacağını anımsatan Vali Demirtaş, “Vatandaşlarımızın uzun süredir beklediği Nusaybin Meslek Yüksekokulu ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin temellerini atmak için hazırlıklarımız başladı. Sürekli olarak vatandaşlarımızın yaşam kalitesini daha da nasıl arıtabiliriz diye düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın beklentilerinin farkındayız. Vatandaşın derdi bizim derdimizdir.” diye konuştu.