Bildiğiniz üzere 11 Şubat 2020'de yaptığı basın açıklamasıyla mağdur ve muhtaç İdlib için yardım çağrısında bulunan Mardin STK Platformu yoğun bir çalışmaya girmişti. Hayırseverler ve milli eğitim başta olmak üzere resmi kurumlar da  topladıkları ayni ve nakdi yardımları Mardin STK Platformunun yardım toplama merkezleri olan Artuklu'da Sadık Yay camii civarındaki  merkeze, Mardin Umut Kervanı'na ve Kızıltepe' de de Kızılay Kızıltepe Şubesine teslim etmekle en üst seviyede yardım çağrısına cevap verdiler. Son olarak yardım toplama merkezlerinde bağış alınan yüzlerce giyim, gıda kolisi ve yüzlerce battaniye bir tıra yüklenmek suretiyle 7 Mart 2020'de Mardin STK Platformu tarafından yapılan basın açıklamasının ardından dualar eşliğinde Mardin'den yola çıkarılmıştı. Yardımların muhtaçlara ulaştırılmasıyla ilgili açıklama yapan, Mardin Umut Kervanı başkanı Fatih AKMAN "Allah'a hamdolsun ki  Mardin Umut Kervanı olarak bünyesinde olduğumuz Mardin STK Platformunun İdlib için topladığı yardımları  Mardin Umut Kervanı olarak sınırın diğer tarafındaki yerinden, yurdundan edilmiş mağdur ve muhtaç İdliblilere ulaştırdık." dedi.

Devam eden çalışmalarla ilgili de Akman " Rabbim nasip ederse 14 Mart 2020'de de Mardin STK Platformu olarak İdlip'li muhtaçlara ulaştırılmak üzere giyim ve gıdadan oluşan bir yardım tırı daha yola çıkaracağız" dedikten sonra "Mardin STK Platformu'nun bir bileşeni olarak yardım çağrısına göstermiş oldukları ilgiden dolayı hayırsever halkımıza ve milli eğitim camiası başta olmak üzere destek veren özel ve resmi tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Rabbim kabul etsin. " cümleleriyle yardım çağrısına destek verenlere teşekkür etti.

Akman son olarak sözlerini" 14 Mart 2020'de yola çıkaracağımız diğer yardım tırı için de yardım bağışlarınızı bir an önce Mardin STK Platformu'nun Yardım Toplama Merkezlerimize teslim etmeniz makbule geçecektir inşallah."diyerek bitirdi.