Mardin Standı, 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde ziyaretçilerin akınına uğradı.

Ankara´da 3 gün devam eden,2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde, Mardin stantları ziyaretçilerle doldu taştı. Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Midyat Belediye Başkanlığı, Derik Kaymakamlığı ve Ömerli belediye başkanlıklarının katıldığı Mardin standında, ziyaretçileri Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, Derik kaymakamı Hakan Kafkas ve Mardin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Musa Öztürk karşıladı. Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odasının standında ise oda Başkanı Mahmut Dündar, Genel Sekreter Ahmet Aslan ve Mardin Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanı Faysal Sun ziyaretçilerle ilgilendi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, eski milletvekili arkadaşları ve üst düzey bürokrat dostlarını 3 gün boyunca stantta ağırladı. Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ Mardin ve Kızıltepe Stantları arasında mekik dokudu. Mardin Stantlarını, Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Sayıştay Eski Başkanı, Anayasa Mahkemesi Üyesi Vali Recai Akyel, Milletvekilleri, Sayıştay ve Yargıtay üst düzey yöneticileri ziyaret etti. Yerli ve yabancı markaların temsilcileri ise Mardin ve Kızıltepe standına yoğun ilgi gösterdi. Ünlü marka marketlerin yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Demirkaya Fuardan ayrılmadı

Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya 3 gün boyunca Mardin ve Kızıltepe Stantları arasında mekik dokudu, Veysi Şahin ve Mahmut Dündar ile ziyaretçilerle ilgilendi. Son günde ise eşi ve çocukları ile fuara katıldı, televizyon kanalarına demeçler verdi.

Şahin´den ziyaretçiler Mardin mahalli yemekleri

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, 3 süre ile her gün boyunca, Ankara´da bulunan Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV)´na ait, Mardin Kültür Evinde pişirilen, içli köfte, kaburga dolması, Bulgur Pilavı, işkembe dolması, sembüsek gibi mahalli yemeklerle ziyaretçileri ağırladı. Şahin üst düzey yöneticilere gümüş işlemeli ikili kahve fincanı hediye etti.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, katıldıkları 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde, Mardin´i en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını söyledi. Şahin “ 3 gün boyunca standımız ziyaretçilerle doldu taştı. Mardin marka bir şehir! Marka ürünlerimiz de dikkat çekiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Londra´da düzenlenen “London Olive Oil” Uluslararası Zeytinyağı Kalite Yarışmasında altın madalya alan Derik Zeytinyağı yoğun ilgi gördü.

Mardin Bulgur Zirveye damgasını vurdu

Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar´ın sponsorluğunu üstlendiği stant ´ta, Mardin Bulgur Sanayicileri Derneği üyeleri ürünlerini sergiledi, Günde iki defa hazırlanan etli, ve nohutlu bulgur, mercimek çorbası, mercimek köfte ve yoğurt çorbaları ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Satandın önünde metrelerce uzunlukta kuyruklar oluştu.

Dündar, Fuarın verimli geçtiğine dikkat çekerek “ Sanırım amacımıza ulaştık. Mardin Bulgurunu ve ürünlerinden tatmak için metrelerce kuyruklar oluştu. Bulgurcularımız yerli ve yabancı marka firma yetkilileriyle görüşmeler yaptı. Amacımız marka değeri olan ürünlerin sayısını arttırmada sanayicilerimize destek olmak ve bu markaların tanıtımına katkı sağlamaktır” dedi.

Mardin Kahveleri

Mardin standını ziyaret edenlere, Türkiye´de tescilli yüzyıllık markalar arasında yer alan Davut Selim Badem Şekeri ve Leblebileri ile Türkiye genelinde 57 şubesi bulunan Artukbey kahve ve badem şekerleri ikram edildi.

Mehmet Çelik /Ankara