Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü, özellikle yaz aylarında birçok hastalığın bulaşmasına sebep olan sinek, sivrisinek ve diğer haşerelere karşı Mardin merkez, 10 ilçe ve tüm kırsal mahallelerde ilaçlama çalışmalarını su birikintileri, dere yatakları, bataklık, çöp konteynerleri, göl, göler, bodrum, hurdalık alanlar, kanallar, fosseptik çukurlar ve gübrelik alanlarda etkin bir şekilde sürdürüyor.

İlaçlama çalışmasının başladığı 1 Mart itibari ile şuana kadar 7 bin 375 noktada sivrisinek ve 2 bin 118 noktada ise karasinek, larva mücadelesi gerçekleştirildi. Uzman teknik ekip ile seçici ve kaliteli ürünler kullanarak doğru yerde, doğru ürünlerle ve doğru zamanlarda ilaçlama çalışmaları yaparak ekolojik dengenin korunmasına özen gösteriyor.

  

Bu kapsamda; Sabah 05:00-07:00 saatleri arasında açık alan karasinek, ergin uygulaması ve bütün çöp konteynerleri insan ve hayvanların etkilenmeyeceği şekilde erken saatlerde ilaçlaması yapılmaktadır. Sivrisinek, ergin uçkun, ilaçlama çalışması ise insan ve hayvanların etkilenmeyeceği akşam gün batımından sonra saat 19:30-23:30 itibariyle her gün ULV makineleriyle ilaçlama çalışması yapılmaktadır.